I veckan greps den 42-åriga nunnan Kosaka Kumiko för att ha hjälpt präster begå övergrepp på barn.
1 av 5
I veckan greps den 42-åriga nunnan Kosaka Kumiko för att ha hjälpt präster begå övergrepp på barn. - Foto: TT
Hon har jobbat på skolan i över tio år som assistent åt de döva och hörselskadade barnen.
2 av 5
Hon har jobbat på skolan i över tio år som assistent åt de döva och hörselskadade barnen. - Foto: TT
Hon erkänner inte brott.
3 av 5
Hon erkänner inte brott. - Foto: TT
I november 2016 greps två av prästerna som tros ha våldtagit och förgripit sig på döva och hörselskadade barn.
4 av 5
I november 2016 greps två av prästerna som tros ha våldtagit och förgripit sig på döva och hörselskadade barn. - Foto: TT
Skolan ligger i Argentina.
5 av 5
Skolan ligger i Argentina. - Foto: TT

Nunna gripen – ska ha hjälpt präster våldta barn på skola

En pedofilskandal har nyligen skakat en argentinsk skola för döva och hörselskadade barn.


En katolsk skola för döva och hörselskadade barn har skakats av en stor pedofilskandal. Minst 24 barn har i förhör berättat att de blivit sexuellt ofredade och våldtagna av präster som jobbar på skolan.

TT

Skolan ligger i staden Luján de Cuyo i Mendoza-provinsen i nordvästra Argentina och 42-åriga nunnan Kosaka Kumiko har nyligen gripits misstänkt för att ha hjälpt prästerna att få tillgång till barnen och för att ha hjälpt till att tysta ner övergreppen, skriver brittiska Metro.


AP/TT. Antonio Provolo Institute heter skolan.

Övergreppen ska ha skett i badrummen, i trädgården, i sovsalarna och i källaren på institutionen. Övergreppen ska ha varierat från smekningar till anala och vaginala våldtäkter.

Facebook

Kumiko blev intressant för myndigheterna när en tidigare elev berättat att nunnan tvingade henne att ha på sig en blöja för att täcka det faktum att hon blödde efter en våldtäkt.

Två präster står som huvudmisstänkta för övergreppen och våldtäkterna, Nicola Corradi och Horacio Corbacho. Den senare ska ha våldtagit samtliga barn framför en bild på jungfru Maria.

Facebook. Nicola Corradi.

En tidigare elev ska ha sagt i förhör att prästerna lockade flickorna med "en lek" som ledde till våldtäkt. Om de döms väntas mellan 10 till 50 år i fängelse som straff. Ingen av prästerna har uttalat sig efter gripandet.

Totalt har fem präster gripits sedan november 2016 efter att polisen hittade porr och omärkta sedlar i Corradis sovrum. Han har tidigare varit misstänkt för övergrepp på en annan skola i Italien för döva barn och ungdomar.

TT/AP. Nicola Corradi (höger i rullstol) och Horacio Corbacho (vänster) misstänks för övergrepp på den katolska skolan.

Nu i veckan greps alltså en 42-årig nunna som också misstänks för att ha använt våld mot eleverna. Enligt tidningen El País ska hon ha nekat till anklagelserna och sagt att hon "är en bra människa och en kvinna som gett sitt liv till Gud".

En utredande kommissionsenhet fån Vatikanstaten har nyligen besökt Mendoza-provinsen för att få mer information om fallet.

Se också: Mannen jobbade som lärare för utsatta barn – här sätts han dit av pedofiljägare

Läs också det starka debattinlägget: Hur kan vi låta pedofiler skryta öppet om övergrepp?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!