Stockholm

Katrine tittar på "porr" som äcklar många: "Det är skamfyllt"

Katrine tittar på en ovanlig typ av "porr".
1 av 2
Katrine tittar på en ovanlig typ av "porr". Foto: Pixabay/Faksimil/Montage
Och hon är inte ensam.
2 av 2
Och hon är inte ensam. Foto: Pixabay

Danska Katrine Abrahamsen går in och tittar på videos som fascinerar många, men äcklar lika många. Men bara när hon är ensam.


Läs mer

På senare år har videos på när människor klämmer finnar, cystor och pormaskar blivit en ordentlig hit på nätet. Många fascineras av att se det som ligger under huden klämmas ut, men lika många känner nog ett starkt äckel inför tanken.

En av dem som tillhör den förstnämnda kategorin är Katrine Abrahamsen från Danmark. I "Go' Morgen Danmark"berättar hon om sitt "beroende".

– Det är lite skamfyllt. Jag följer inte Dr. Pimpe Popper, men jag är ändå inne flera gånger om dagen för att se om det kommit någon ny video. Och jag gör det bara när jag är ensam, säger hon i programmet.

Det hon pratar om har döpts till "pimple porno", alltså direktöversatt "finnporr". En av de mest kända personerna bakom genren är doktor Sandra Lee, även känd som Dr. Pimple Popper.

På hennes Youtube-kanal finns över 800 videos på när hon klämmer olika människors finnar, cystor eller pormaskar. Och kanalen följs av över 2,5 miljoner människor, så Katrine är helt klart inte ensam om sina känslor.


Bildkälla: Pixabay

Hudterapeuten Mads Timmermann säger i programmet att han tror fenomenets explosionsartade utveckling beror på att folk dras till det bisarra och lite äckliga.

Men han tror också att det inte enbart är av ondo, utan tvärt om kan hjälpa andra människor som lider av hudproblem eller acne.

– Det kommer fram i ljuset att många lider av oren hud. Det har blivit mer normalt. Nu kan många titta sig i spegeln och tänka "så illa är inte mina finnar ändå".

För Katrine har hennes "beroende" blivit så stort att hon känner ett starkt behov av att klämma sina vänners finnar. Och när hon tittar på videos så har hon en solklar preferens.

– Jag tycker bäst om pormaskar när de är gamla och liksom bara kravlar upp, är det för kladdigt är det inte för mig, säger hon.

Är du en av dem som gärna tittar på när folk klämmer finnar kan du titta på när den här 30 år gamla finnen kläms på video (det enda vi kan tänka på är mjukost).

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du titta på finnklämmarvideos?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.