Attackerna i London inträffade mindre än 24 timmar innan Ariana Grandes välgörenhetskonsert ”One Love Manchester”.
1 av 2
Attackerna i London inträffade mindre än 24 timmar innan Ariana Grandes välgörenhetskonsert ”One Love Manchester”. - Foto: TT
Ariana Grande.
2 av 2
Ariana Grande. - Foto: TT

Ariana Grandes stöd efter attackerna: "Ber för London"

Attackerna i London inträffade mindre än 24 timmar innan Ariana Grandes välgörenhetskonsert "One Love Manchester".


Det var runt 23-tiden igår kväll som polisen fick det första larmet om att en vit skåpbil kört in i en folkmassa vid London Bridge. Skåpbilen fortsatte sedan till Borough Market där tre misstänkta gärningsmän började attackera människor med kniv.

Vid femtiden på morgonen, svensk tid, bekräftade polisen att de tre misstänkte gärningsmännen skjutits ihjäl av polis åtta minuter efter att det första samtalet kom. Minst sju personer har dödats och 48 skadats i attackerna, skriver The Guardian.

Världsstjärnan Ariana Grande visade under söndagen sitt stöd till personer som drabbats. På Twitter skrev hon "ber för London" följt av ett hjärta.

Attackerna i London inträffade mindre än 24 timmar innan Ariana Grandes välgörenhetskonsert "One Love Manchester". 22 personer dog i bombdådet i samband med stjärnans konsert i Manchester för knappt två veckor sedan.

Brittiska Mirror skriver att konsertområdet kommer att skyddas av en järnring av poliser och att ingen som jobbar kommer att gå hem innan den sista biljettinnehavaren har gått hem.

Polisen i London uppmanar människor att använda sunt förnuft när det handlar om att sprida bilder från attackerna.


Video visar hur människor flyr efter attacken

Här går de misstänkta terroristerna lugnt genom London efter attacken

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.