31-årig man tatuerade sig men struntade i superviktigt råd – dog

- 05/06/2017, 21:16 -

Det gäller att lyssna på varningarna om hur du sköter en ny gadd. Annars kan det gå lika illa som för den här 31-årige mannen.

Alla som någon gång har tatuerat sig vet att det är viktigt att ta hand om tatueringen efteråt. Det handlar trots allt om ett sår på huden.

Struntar man i viktiga råd och varningar om hur man bör ta hand om tatueringen efteråt kan det gå illa.

Ett sådant vanligt råd är att inte bada ute i havet på minst två veckor efter att man tatuerat sig, en varning som en 31-årig man vid den mexikanska golfen kanske borde ha lyssnat på, skriver brittiska Metro.

Bildkälla: Parkland health & hospital system

Fem dagar efter att han gjort en tatuering, föreställande ett krucifix och ett par bedjande händer på sin högra vad, bestämde han sig för att bada i havet.

I Atlantens varma vatten blev tatueringen snabbt infekterad, och mannen drabbades av feber och frossa. Han fick även utslag intill tatueringen. På bara två dagar blev mannen allvarligt sjuk, enligt British Medical Journal Case Report.

Bildkälla: Parkland health & hospital system

Den 31-årige mannen lades in på sjukhus. Då hade hans ben ändrat färg till lila.

Läkarna misstänkte att det rörde sig om en köttätande bakterie som heter "vibrio vulnificus". Att 31-åringen dessutom hade en skadad lever efter år av hårt drickande gjorde att infektionen lättare kunde bli värre.

Varning för stark bild. Bildkälla: Parkland health & hospital system

Ett dygn senare var mannen i ett kritiskt tillstånd. Flera organ slutade att fungera och han tvingades att få hjälp av livsuppehållande åtgärder. Infektionen fick hans immunförsvar att vända sig mot hans egna organ.

Trots att mannen blev bättre efter två veckor drabbades han av septisk chock, något som ledde till att hans njurar gav upp helt – vilket blev hans död, skriver brittiska Metro.

Se också klippet med tio bilder som visar hur sjukt snabbt dina tatueringar åldras:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.