1 av 3
2 av 3
3 av 3

Dog i den första Tesla-kraschen – så här såg bilen ut efteråt

Joshua Brown var den första personen att dö i en krasch med en Tesla när den körde på autopilot. Så här såg hans bil ut efter kraschen.


Det var i maj 2016 som Joshua Brown blev det första dödsoffret i en självkörande Tesla, något som Nyheter24 tidigare skrivit om

Anledningen till olyckan var att Brown hade bilen på autopilot när en lastbil med vitt släp körde över vägen i en korsning. 

Eftersom flaket var vitt och det var en mulen dag förstod inte Teslans avläsningssystem att det var en lastbil. Så bilen körde rakt in i lastbilens sida och Brown, som satt och tittade på en Harry Potter-film, dog direkt. 

Nu har det amerikanska trafiksäkerhetsverket släppt bilder på hur Browns bil såg ut efter kraschen. Och det är riktigt otrevliga bilder. 

Bildkälla: NTSB

De skriver också i sin rapport att olyckan inte skedde på grund av autopiloten eftersom bilen påmint Brown om att sätta tillbaka händerna på ratten sex gånger med både text- och ljud-varningar, skriver CNN.

Totalt hade Brown händerna på ratten i 25 sekunder under den 37 minuter långa körningen. 

Tesla säger att olyckan är en "tragisk händelse", skriver CNN. 

I videon över kan du se Brown provköra sin Tesla på autopilot.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du vågat åka i en självkörande bil?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.