Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minns du flipp-telefonerna? – nu är den tillbaka i ny design

- 23/06/2017, 19:18 -
Samsung lanserar en "flipp-telefon" med en härlig retrokänsla.
1 av 3

Samsung lanserar en "flipp-telefon" med en härlig retrokänsla.

Gawker/Samsung

Telefonen kommer i två färger, bland annat svart!
2 av 3

Telefonen kommer i två färger, bland annat svart!

Samsung

Och röd!
3 av 3

Och röd!

Samsung

Det sydkoreanska mobilföretaget Samsung lanserar en ny mobil i klassisk stil och vill väcka nostalgin från 90-talet.

Alla minns vi vår första mobiltelefon som hade det där lilla extra, det var lurar med knappsatser som lös i orange och polyfoniska ringsignaler. Hade den VGA-kamera var det en värsting, idag är det smartphones som äger marknaden men det ska det bli ändring på. I alla fall om du frågar det sydkoreanska mobilföretaget Samsung som nu valt att satsa på retro, rapporterar ZDnet.

Samsung lanserar nämligen en ny telefon vid namn Galaxy Folder 2, det är en så kallad "flipp-telefon" och designen går i gammal klassisk stil. Telefoner finns nu att köpa i Sydkorea, men frågan är när telefonen landar i Sverige. 

TelefonBildkälla: Samsung

Telefonen kommer med 2 GB RAM-minne, en 1,4 GHz fyrkärnig processor, ett flyttbart 1,950 mAh-batteri, en microSD-plats som klarar upp till 256 GB och med operativsystemet Android 6.0. Den har en 3,8" display samt fysiska knappar. Det är inte bara Samsung som valt att gå i retrotankar, även det finska företaget HMD Global lanserade i februari i år en ny variant av den gamla klassikern Nokia 3310.


Se när en 5-åringen snor en mobil i butiken – hyllas av pappan!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Dumpar du din Iphone för denna?