Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamman låter pierca sin lilla bebis – anklagas för barnmisshandel

- 13/07/2017, 10:58 -

I det uppmärksammade klippet låter mamman pierca sin dotters öron, varpå hon brister i gråt. Nu anklagas mamman för barnmisshandel.

En härlig modedetalj eller barnmisshandel? Åsikterna kring att pierca sitt barn är helt klart tudelade. Men en video som delats friskt på Facebook den senaste tiden får dig förmodligen att känna det sistnämnda.

I klippet syns nämligen en orolig bebis och hennes mamma. De filmas i en piercingsalong, den lilla flickan ska nämligen få två örhängen. När personalen till slut piercar bebisen brister hon ut i storgråt, och ja, klippet är hjärtskärande.

Filmen har nu fått upp mot fyra miljoner spelningar på Facebook, och många kommentarer, skriver Unilad.

"Hur kan du göra så! Den stackars bebisen flåsade och var redan stressad. Vanvårdnad, det borde inte vara tilltåtet!", skriver en upprörd kommentator.

Trots att det i Sverige är helt lagligt att pierca sina barn kan det vara farligt, och Nyheter24 har tidigare skrivit om 7 anledningar till att inte pierca sitt barn

– Varje hål som görs i kroppen kan orsaka en infektion, och det är något man ska undvika om det inte är nödvändigt, säger Mitra Liaghat, distriktssköterska på Blackebergs vårdcentral, till tidningen Råd & Rön.

Se svenska mamman som piercade sin bebis:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det rimligt att pierca sin bebis?