Chloe, 24, drack åtta energidrycker med vodka – hamnade på sjukhus

Den 24-årige skotska studenten festade till det rejält, en kväll hon helst vill glömma. Nu varnar hon andra för drycken.


Med en hjärtfrekvens på 200 rusade Chloe Wright in på ett sjukhus i Fife, Skottland. 200 hjärtslag per minut är ungefär dubbelt så snabbt som en normal hjärtfrekvens. 

Det var efter en fest med hennes pojkvän som Chloe behövde uppsöka sjukhus. Hon hade nämligen druckit åtta enheter vodka utblandat med energidrycken Rockstar

– Jag låg i sjukhussängen och trodde att jag skulle få en hjärtinfarkt. Jag kunde se mitt hjärta slå genom bröstet, säger Chloe till Metro UK.

Bildkälla: Facebook

Efter den otäcka händelsen vill nu Chloe varna andra och begär totalförbud mot försäljning av energidryck till ungdomar. 

På sjukhuset fick hon vila och mår efter omständigheterna bra. Det tog tre timmar innan Chloes hjärta gick tillbaka till normaltillstånd. 

– Folk måste vara försiktigare och jag tycker inte man ska få köpa energidryck om man är för ung. Jag tror att åldersgränsen i Skottland ligger på 16 år, men jag tycker att det borde vara 18, säger hon till Metro. 

En talesman för A. G. Barr, företaget som äger Rockstar, försvarar sig mot händelse: "Vi följer helt och hållet bestämmelserna om ingredienser och märkningen av energidrycker". Det tillägger också att man måste förtära drycken med måtta. 

Tvingar hemlös dricka 33 vodkashots – på tre minuter:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Dricker du energidryck?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.