Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sonen hittade sin pappa ätandes bajs ur blöja – blev mördad

Det var i november 2013, för snart fyra år sedan, som 13-åriga Dylan Redwine gjorde en chockerande upptäckt.
1 av 3

Det var i november 2013, för snart fyra år sedan, som 13-åriga Dylan Redwine gjorde en chockerande upptäckt.

Polisen/La Plata County/Splash News/

Ett år senare hittades pojkens skellet utspritt kring bergen i hemstaden, itu-slitet av vilda djur. Dylan förmodades blivit mördad, men polisen stod handfallna.
2 av 3

Ett år senare hittades pojkens skellet utspritt kring bergen i hemstaden, itu-slitet av vilda djur. Dylan förmodades blivit mördad, men polisen stod handfallna.

Polisen

Under lördagen kunde polisen arrestera Mark Redwine för det misstänkta mordet på hans son.
3 av 3

Under lördagen kunde polisen arrestera Mark Redwine för det misstänkta mordet på hans son.

La Plata County / Splash News

Nyheter | 27/07/2017 20:30

I en fruktansvärd skandal gick en pojke saknad i flera månader. Fyra år senare har pappan arresterats. Nu kopplas mordet till ett skrämmande foto.

Det var i november 2013, för snart fyra år sedan, som 13-åriga Dylan Redwine gjorde en chockerande upptäckt. I hemmet i Colorado hittade han ett foto på sin pappa Mark, på vilken fadern var iklädd kvinnokläder, och syntes äta avföring ur en blöja.

Strax efter att Dylan konfronterade sin far med bilden försvann han spårlöst. Detta i samband med att han träffat sin pappa på ett, av domstol beordrat, besök.

Ett år senare hittades pojkens skelett utspritt kring bergen i hemstaden, itu-slitet av vilda djur. Dylan förmodades blivit mördad, men polisen stod handfallna, rapporterar Daily Mail.

Det var först långt senare, 2015, som polisen återigen fick upp hopp om att kunna lösa mysteriet. Med hjälp av sökhundar kunde de hitta skalle, bara 2,5 kilometer från faderns hus.

Under lördagen kunde polisen arrestera Mark Redwine för det misstänkta mordet på hans son. Nu ska han åtalas för mord av andra graden, och hålls fängslad mot en borgensumma på 1,5 miljoner dollar.

Bildkälla: Polisen

Försvinnandet var en familjetragedi

När Dylan försvann för fyra år sedan inleddes en lång rad fingerpekningar, familjen emellan. Och hur försvinnandet egentligen gick till var länge omdebatterat.

Pappan menar att han var ute på en shoppingrunda, och återvände till hus för att finna att Dylan inte längre var där. Då fadern förnekat att han varit ansvarig för försvinnandet har en ständig smutskastning pågått mellan honom och pojkens mamma.

När hans skelett senare hittades i bergen gick hon ut och ställde pappan till svars.

– Jag har alltid, sedan dag, vetat att han bär ansvaret, sa hon till lokala medier då.

Samtidigt som den utdragna polisutredningen fortgick har familjen även ställt upp i Dr Phil, där lögnerna och smutskastningen fortgått. I avsnittet från 2013 anklagade mamman och pappan varandra för att ha mördat sonen.

Även Cory Redwine, pojkens äldre bror, har uttalat sig kring pappan och den kontroversiella bilden som antas varit upprinnelsen till mordet.

– Det var vidrigt. Vi kunde inte tro våra ögon, sa han i en intervju med ABC.

Igår, onsdag, kunde polisen släppa videos från gripandet av Mark Redwine. Med dragna vapen kunde de släpa ut pappan, iklädd en röd t-shirt och keps, från sitt hem i Colorado, skriver Daily Mail.

Nu följer rättegången, och det återstår att se ifall mannen blir dömd för mordet på sin 13-årige son.

En annan kontroversiell mordutredning som pågår i Sverige berör mördade Tova. Se mer här:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det rimligt med borgen när det handlar om mord?