Muhammad al-Maghrabi ​heter den man som i Yemen nyligen dömdes till döden efter att ha våldtagit och mördat en 3-åring.
1 av 2
Muhammad al-Maghrabi ​heter den man som i Yemen nyligen dömdes till döden efter att ha våldtagit och mördat en 3-åring. - Foto: Youtube/Google Maps
Mannen blev avrättad med ett automatvapen i Yemens huvudstad Sanaa, där ett hundratal personer samlats för att titta på.
2 av 2
Mannen blev avrättad med ett automatvapen i Yemens huvudstad Sanaa, där ett hundratal personer samlats för att titta på. - Foto: Google Maps

Våldtog och mördade 3-åring – avrättas med automatvapen på torg

Ett hundratal människor samlades på huvudtorget i Sanaa för att bevittna avrättningen av den man som våldtog och mördade en 3-åring.


Muhammad al-Maghrabi heter den man som i Yemen nyligen dömdes till döden efter att ha våldtagit och mördat en 3-åring.

Mannen blev avrättad med ett automatvapen i Yemens huvudstad Sanaa, där ett hundratal personer samlats för att titta på.

Bilder från nyhetsbyrån Reuters visar hur mannen ligger på en matta samtidigt som en förmodad polis skjuter honom i ryggen med ett AK47-liknande vapen.

Enligt USA:s utrikesdepartement är sharia-lag rådande inom landet, enligt vilken mannen dömts till döden. Dock står det inte specificerat i lagen hur domarna ska delas ut, skriver The Independent.

Samtidigt sände flera TV-kanaler ut avrättningen över hela landet.

Det var 25 juni som al-Maghrabi erkände att han våldtagit flickan i en hydda, i de södra delarna av huvudstaden, skriver Metro UK.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att åskådarna var fler än normalt, ett resultat av den mördade flickans unga ålder.

De rapporterar även att säkerheten ska ha varit hög, då rädslan för hämndaktioner från flickans familj var överhängande. Mannen eskorterades till sin avrättning av fem polisfordon.

Yayha al-Matari, den mördade flickans far ska ha sagt att han kände sig "nyfödd" efter att gärningsmannen avrättats.

"Det här är första dagen i mitt liv, jag är lättad nu", rapporterar Reuters att han ska ha sagt.

Se mer: Här är pedofilens sjuka mess till 13-åringen: “Gillar du det?”

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är dödsstraff fel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.