Onsdag 19 Maj
Stockholm

Han tar hand om dödssjuka barnen – fram till sista andetaget

Mohamed Bzeek är fosterpappa till obotligt sjuka barn i Los Angeles. Han har tagit hand om dessa barn i över 20 års tid.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Barnen kommer att dö. 

Mohamed Bzeek vet det, men efter mer än 20 år som fosterförälder fortsätter han att ta hand om dödssjuka barn. Obotligt dödsjuka barn. 

– Det finns ett sätt, du måste älska dem som dina egna. Jag vet att de är sjuka och jag vet att de kommer att dö. Jag gör mitt bästa som människa och överlåter resten åt Gud, säger Mohamed Bzeek till Los Angeles Times

Bildkälla: Youtube

Till en början var han ensam fosterförälder innan han mötte sin fru Dawn. De tog hand om flera sjuka barn ihop innan Dawn olyckligt gick bort. Tillsammans fick de en son som heter Adam. Adam föddes som kortväxt och med benskörhet. En simpel sak som att byta en blöja var riskabelt då det kunde bryta av benen i hans kropp. 

Men han menar på att han aldrig varit frustrerad över det faktum att hans enda biologiska barn föddes med en funktionsnedsättning. 

– Det var så Gud skapade honom, säger han. 

När Mohamed var 62 år fick han cancer. När han behandlades på sjukhuset frågade personalen var hans familj höll hus. 

– Jag har ingen familj svarade jag. Men vart är din fru? Jag har ingen fru förklarade jag för dem. Jag kände mig så ensam och rädd. Precis som de ensamma och sjuka barnen, säger han i en intervju på Youtube.

Mohamed Bzeek, liksom alla oss andra, tycker att alla barn förtjänar en familj. Mamma, pappa, bröder och systrar, men de är helt ensamma. 

– De behöver någon som säger till dem att "vi gör det här tillsammans, jag finns här". De behöver trygghet. 

TV: Här får cancersjuka Donna se sitt barnbarn för första gången

Hade du kunnat göra samma sak som Mohamed Bzeek?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela