Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två fransmän dog när de åt middag – nu är mysteriet löst

- 12/08/2017, 19:23
De två männen beskrevs som far och son, och dog båda under en middag i franska Authon-du-Perche.
1 av 3

De två männen beskrevs som far och son, och dog båda under en middag i franska Authon-du-Perche.

Pixabay/Google Maps

Authon-du-Perche är en liten by i Frankrike.
2 av 3

Authon-du-Perche är en liten by i Frankrike.

Google Maps

Stadens borgmästare, Patrice Leriget, sa att scenen vid middagsbordet såg ut som om "tiden plötsligt stannat upp".
3 av 3

Stadens borgmästare, Patrice Leriget, sa att scenen vid middagsbordet såg ut som om "tiden plötsligt stannat upp".

Pixabay

Under torsdagen hittades två män döda i sitt hem i Frankrike. Nu visar obduktionen den chockerande anledningen till dödsfallen.

En halväten baguette, lite camembert-ost och ett glas vin. En man liggandes på marken, och en annan, till synes oberörd, sittandes i sin stol.

Så beskrivs middagsbordet vid vilket Olivier Boudin, 38, och Lucien Perot, 69 under förra veckan båda hittades döda; en fruktansvärd tragedi som lämnat den franska byn Authon-du-Perche i mitten av ett drama som skakat om hela landet.

Det var när en granne passerade Perots hem runt 18 tiden på torsdagen i förra veckan som hon först noterade den märklig scenen.

– Först trodde jag att de måste varit väldigt fulla och sovit. Men när jag såg att Lucien fortfarande satt vid bordet ett litet tag senare... Då tänkte jag att de måste haft en extremt dyngrak kväll, säger kvinnan till franska L’Echo Républicain. 

När grannen ytterligare några timmar senare gick förbi hemmet insåg hon att något hade gått fruktansvärt snett. Ingen hade rört en muskel sen hon sist såg dem, och kvinnan påkallade polis som kunde bekräfta dödsfallen.

Stadens borgmästare, Patrice Leriget, sa till lokala medier att scenen vid middagsbordet såg ut som om "tiden plötsligt stannat upp".

Först misstänkte polisen att de båda männen plötsligt drabbats av botulism, en ovanlig sjukdom som orsakas av en bakterie i livsmedel – men så var inte fallet. Obduktionen kan nu visa att de båda männen dog på ett mycket mer dramatiskt sätt än så.

Enligt obduktionsrapporten hade Perot, den äldre mannen, med alkohol i blodet försökt svälja en 44 gram biffbit, varpå han satt den i halsen. Detta då han saknat tänder nog att tugga biffen.

Chocken, att se sin gode vän dö, blev så pass stor för 38-åringen att han plötsligt drabbades av en hjärtattack. Enligt läkarna bar Boudin på en genetisk hjärtsjukdom.

Bybor har vittnat om att de två männen spenderade mycket tid med varandra, och var som far och son. Andra bybor berättar att det var en "idiotisk död", men att de förklaringen gjort dem lättade.

– De hade inga fiender och levde simpla liv. De var definitivt inte den sortens människor som skulle dödats av någon maffia, sa en granne till lokala medier enligt The Guardian.

Se mer: Försvann för 15 år sedan – sen dök mystisk video upp

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du någonsin satt något i halsen?