Poledancaren tände eld på sig själv – visar nu upp skadorna

Den irländska eldslukerskan och poldancaren Jo gjorde ett ödestigert misstag under ett framträdande. Nu visar hon upp sina skador.


Eldslukare är en stor favorit på cirkus eller framträdanden, men det är en riktigt farlig hobby att ha. Det kan irländska poldancerskan och eldlukerskan Jo Robinson vittna om, skriver Metro UK. 

Jo, som är professionell luftakrobat, poledancare och eldslukare har hon en sekvens i sitt nummer där hon sprutar eld och även drar facklor över sin hud. 

Under ett framträdande för sina vänner gjorde Jo ett misstag som slutade med att hon fick brännskador över ansiktet, bröstet, händerna, lungorna, halsen, näsan och till och med hennes ögon. 

Bildkälla: Facebook

Den skräckinjagande scenen inträffade när Jo var på ett event i Chicago, USA. Hon skulle visa sina vänner hur man drar facklor över huden och sprutar eld, men hon misstog rödsprit för lampolja. Lampolja används ofta för att spruta eld då det kräver en veke för att kunna brinna. 

Jo berättar att hon kände att något var annorlunda så fort hon hade tagit vätskan i sin mun. 

– Jag höll rödspriten i min mun och insåg att jag inte kunde känna den i min mun. Lampolja är ganska tjock så du känner att det är i din mun. 


Bildkälla: Facebook

Men hon bestämde sig ändå för att spruta eld med rödspriten, något hon direkt ångrade. Jos överkropp tog eld då hon var indränkt i rödsprit sedan tidigare. Hon slängde sig direkt på marken och rullade runt.

– Jag visste inte att jag brann. Jag kände mig väldigt varm och rullade på marken för att släcka mig själv. Jag var väldigt lugn men mina vänner skrek. 

Jo fördes sedan till sjukhus där hon fick stanna i två veckor då läkarna var rädda för att hon skulle få andningsproblem på grund av skadorna på hennes lungor och hals. 


Bildkälla: Facebook

Men det verkar nu som att Jo kommer tillfriskna helt från sina skador. Hon kommer dock behöva betala en sjukhusräkning på över 20 000 dollar, motsvarande 163 000 kronor. 

– Jag skulle inte säga att jag aldrig mer kommer spruta eld, men jag tror inte jag kommer vilja göra det igen, säger Jo till Metro UK.


Bildkälla: Facebook

Snacka om tur i oturen!

I spelaren under kan du se tjejen som brännskadades som ung, men nu inspirerar tusentals på internet. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vara eldslukare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

2 timmar sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.