Måndag 19 Apr
Stockholm

Kvinna dog efter förlossning – klämdes till döds i sjukhushissen

Båren kom bara halvvägs in i hissen innan den började åka upp. (Hissen på bilden har inget med händelsen att göra, det är en genrebild.)
Båren kom bara halvvägs in i hissen innan den började åka upp. (Hissen på bilden har inget med händelsen att göra, det är en genrebild.). Foto: TT/Facebook

Båren kom bara halvvägs in i hissen innan den började åka upp. Nu har en utredning startats.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I söndags dog tvåbarnsmamman Rocío Cortés Núñez i Seville, Spanien, i en tragisk olycka på ett sjukhus – bara någon timme efter att hon fött barn. 

Hon födde genom kejsarsnitt men när hon sedan skulle transporteras från förlossningen som låg på andra våningen på sjukhuset till tredje våningen så orsakade ett tekniskt fel något fruktansvärt. 

Båren, som mamman låg på, kom bara halvvägs in i hissen innan den började åka upp och hon klämdes fast.

Polis och brandmän kom till sjukhuset men hennes liv gick inte att rädda och hon dog av skadorna. Enligt flera medier ska mamman ha "kluvits på mitten" det ska ha tagit brandkåren två timmar att få loss kroppen. 

– Det är helt otroligt, vi förstår det inte. Något måste göras, det här kan inte gå ostraffat förbi, säger svågern och berättar att hennes man är förkrossad.

Det rapporterades först om att det nyfödda barnet ska ha legat bredvid mamman på båren, men enligt brittiska Metro ska barnet ha varit på väg till ett annat sjukhus för att få behandling för ett hjärtfel. 

Nu ska det undersökas vad som orsakade det tekniska felet och Núñez familj ska ha lämnat in en formellt anmälan till domstolen som ska undersöka händelsen.

TV: Tvåbarnsmamman Meegan, 25, åt för mycket protein – dog:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela