Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen om fynden i ubåten: "Har hittat Kim Walls blod"

Nyheter | 23/08/2017 09:04

På en presskonferens berättar polisen att de hittat flera saker som matchats med Kim Wall i ubåten.

På onsdagsmorgonen höll den danska polisen en presskonferens rörande den upphittade kvinnotorson som DNA-matchats med den försvunne svenska journalisten Kim Wall.

Polisen berättar bland annat också att de gjort flera fynd på ubåten – bland annat har de hittat blod som kan härledas till Wall. De har använt en tandborste och en hårborste för att matcha DNA.

– Idag förhåller vi oss till att vi har en DNA-match, berättar polisen på presskonferensen.

Nu söker polisen efter de kroppsdelar som fortfarande inte hittats.

På torson som hittades fanns det metall som tros ha använts för att sänka kroppen och nu vill polisen inte spekulera ytterligare rörande motiv utan efterfrågar utrymme att få fortsätta med undersökningen.

Peter Madsen hålls tills vidare misstänkt för vållande till annans död. Polisen har tidigare sagt att kroppsdelarna medvetet har avlägsnats.

– Han har sagt att det har hänt en olycka på båten och att han begravde henne i havet.

Brottsrubriceringen kan komma att ändras.

Läs också om Madsens egen förklaring till vad som hände ombord – eller läs om en person som byggt ubåten tillsammans med Madsens teori.

TV: Kim Walls mamma stora sorg efter beskedet

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.