Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Madsens älskarinna: "Jag tror på Peter"

Nyheter | 09/09/2017 11:28

Peter Madsens, som är misstänkt för mord på svenska journalisten Kim Wall, älskarinna har gått ut och berätta om hur han är som person.

Sedan den 12 augusti har Peter Madsen suttit häktad misstänkt för att ha orsakat den svenska journalisten Kim Walls död under en ubåtsfärd.

Han har erkänt att det var en olycka ombord som orsakade den svenska journalistens död. Enligt honom ska en 70 kilo tung lucka ha slagit Kim Wall i huvudet och orsakat hennes död. Han har även sagt att han dumpat kroppen till havs. Till mord nekar han.

– Peter Madsen konstaterade att hon var död och gick in i chock, det var därför han inte kontaktade någon vid händelsen. Madsen har uppgett att han stod i en situation som var djupt förfärlig, en katastrof, säger åklagaren enligt Expressen.

Nu har Peter Madsens älskarinna Deidre King, som tidigare uttalat sig som Peters vän, gått ut i media och berättat om deras relation och hur Peter, enligt henne, är som person, skriver Expressen via Ekstrabladet. 

– Jag skulle ha varit ute med Peter och Nautlius dagen efter att han och Kim Wall åkte ut. Vi skulle ha umgåtts, seglat ut och dykt ner och sovit på havsbotten. Peter har varit min vän och älskare och arbetsgivare och rådgivare, säger hon som känt honom i 14 år, till Ekstrabladet.

Peter Madsen. Bildkälla: TT

Peter Madsen har erkänt till brott mot giftefriden men nekar till att han, efter hennes död, ska ha skurit upp kroppen.

– Jag tror på Peter. Hur kan polisen utesluta att det inte finns fler delar av ubåten som kan ha skurit henne? Jag vill gärna att de ska bevisa det för mig, att det absolut inte kan ha gått till på det sättet. Hon har legat i vattnet i nästan en vecka.

Deidre berättar också om hur mycket tycker om honom som person. Att de ofta är ute och seglar tillsammans och att hon litar på honom till hundra procent. 

– Det har aldrig funnits någon antydan till något som helst, som skulle kunna göra mig rädd för Peter. Min dotter har både seglat med Peter och arbetat för honom. Det hade jag inte uppfostrat min dotter till om jag var rädd för honom.

Hennes egna teori om vad som hände är att det slog slint för honom när Kim Wall, enligt hans egen förklaring, träffades av den 70 kilo tunga luckan. 

– Jag tänker så här, att det kan ha hänt när han, som han säger, har lagt sig för att sova och inte riktigt kommer ihåg det. Där ute blir man faktiskt galen. Om man är en snäll och kärleksfull människa och hamnar i den situationen tror jag att det kan slå slint för en, att man agerar på autopilot och ens hjärna blockerar det.

Men säger också att Peter Madsen inte är en normal människa. 

– Nej, självklart är han inte normal. Han har byggt tre ubåtar och rymdraketer. Är han normal, nej det är han inte.

Se också videon om Kim Walls liv

Läs också om att Peter Madsen erkänner brott mot giftefriden 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt händelseförloppet?