Vorayuth Yoovidhya jagas över hela världen. Hans farfar skapade Red Bull och familjen är galet rika.
1 av 4
Vorayuth Yoovidhya jagas över hela världen. Hans farfar skapade Red Bull och familjen är galet rika. - Foto: TT (montage)
Han mördade en polis för fem år sen och har nu flytt landet.
2 av 4
Han mördade en polis för fem år sen och har nu flytt landet. - Foto: TT
Han misstänks ha mördat polisen med sin Ferrari när han körde påverkad av alkohol och kokain.
3 av 4
Han misstänks ha mördat polisen med sin Ferrari när han körde påverkad av alkohol och kokain. - Foto: TT
Interpol efterlyser nu mannen.
4 av 4
Interpol efterlyser nu mannen. - Foto: TT/Interpol

Red Bull-arvinge och miljardär – nu jagas han över hela världen

Internationella polisorganisationen Interpol jagar just nu Vorayuth Yoovidhya som är känd som en galet rik Red Bull-arvinge.


Det här är nästan som hämtat ur en kriminalroman. 32-årige Vorayuth Yoovidhya kanske inte är ett namn på allas läppar, men hans farfar Chaleo Yoovidhya var med och grundade företaget bakom en av de mest populära dryckerna någonsin. Nämligen Red Bull.

TT

Red Bull-arvingens familj är den fjärde rikaste i hela Thailand och hans pappa har, enligt uppgift, 78 miljarder svenska kronor på sitt konto. Men nu har 32-åringen försvunnit spårlöst och jagas aktivt av Interpol. 

TT/Interpol

Han ska nämligen för fem år suttit i sin Ferrari och sedan ha kört ihjäl en polis som vid tidpunkten körde motorcykel, skriver Bangkok Post.

Den internationella polisorganisationen vill nu att poliser över hela världen ska "lokalisera och gripa mannen så att han kan utlämnas till Thailand". 

TT

Mannen är ett känt namn i hemlandet där han gått under smeknamnet "Bossen" och öppet visat upp sitt lyx- och partyliv. Enligt nyhetsbyrån AP ska han efter dödsolyckan ofta ha flugit med privatplan ägda av Red Bull, suttit i publiken på flera Formel 1-lopp, åkt snowboard i Japan och kryssat sig genom Venedig. Till rättssalen har han dock aldrig lyckats ta sig.

Vid det misstänkta mordet ska han ha varit påverkad av både alkohol och kokain. Efter olyckan släpades polismannen under bilen i 200 meter. 

TT. Mannens Ferrari som orsakade den misstänkta dödsolyckan.

Landets myndigheter har mötts av kritik då det tagit så pass lång tid att gripa och förhöra mannen att han alltså lyckats fly Thailand. I april reste han till Singapore och sedan vidare till Taiwan innan hans pass drogs in och polisen efterlyste honom. Nu vet ingen var han befinner sig.

Om han inte hittas inom tio år så kommer anmälan att preskriberas. 

Läs också om "världens mest jagade man" som kunde gripas eftersom han jobbade meter från en polisstation. Eller läs om svensken som jagas över hela världen på grund av barnpornografibrott.

TV: Omar misstänks ha skjutit 31-åring i ryggen – jagas av polis över hela världen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hört talas om honom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

"Polisen har hanterat två butiksstölder under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.