Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mördarclownen John Wayne Gacy läskiga konst säljs nu

- 13/10/2017, 20:42 -
Seriemördaren John Wayne Gacy är känd för att ha mördat 33 pojkar i clowndräkt.
1 av 2

Seriemördaren John Wayne Gacy är känd för att ha mördat 33 pojkar i clowndräkt.

TT

Nu säljer han sin konst.
2 av 2

Nu säljer han sin konst.

Flickr

Seriemördaren John Wayne Gacy, mest känd för att ha mördat 33 pojkar i clowndräkt, har nu blivit föremål för dyra målningar på marknaden.

Ingen har nog undgått clownvågen som sköljt genom Sverige lagom vid Halloween. Här man man läsa om olika exempel i Sverige. Men visste du att den värsta clownen befann sig i Chicago på 1970 talet?

John Wayne Gacy levde utåt sätt bara en vanlig liv i Chicago. Han sägs varit en trevlig man i sina bästa år, älskad av sin omgivning. Men hans andra mörka sida mötte man sällan med livet i behåll. 

Mord, våldtäkt och tortyr var bara några av de saker som John utsatte många tonårspojkar för. Mellan 1972 och 1978 hann han döda 33 stycken tonårspojkar. Vid en husrannsakan möttes polisen av en stark lukt av lik, som ledde dem till källaren där 27 kroppar låg, våldtagna och strypta till döds. 

På fritiden jobbade han frivilligt på sjukhus och olika sammankomster för att underhålla barn med ett omtyckt clownnummer. Men det inga visste då var att han efter jobbet tog sig ut på gatorna med clowndräkten för att hitta nya offer.

John Wayne Painting

Bild på några av Gacys konsverk. Bildkälla: Flickr

Nu har hans clown-alterego vid namn Pogo blivit konst, målad av gärningsmannen själv. Det är färgglada målningar med Pogo i olika färgglada miljöer. På en av tavlorna står det bland annat ’’Enjoy the painting as much as I enjoyed doing it.’’ Läskigt va?

Om du blir sugen på att ha dessa obehagliga tavlor hängandes i vardagsrummet så är det vara att öppna plånboken och befinna dig på auktionshuset Mullocks, i Storbritannien, den 15 oktober. Verken förväntas gå för flera tusentals pund, skriver Metro.

John gick bort 1994 efter att ha spenderat sin sista tid i fängelse. Så oroa dig inte!

Se också videon om Michaela som attackerades av en clown

Läs också om hur du botar din clownfobi.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du köpa dessa konstverk?