Polis, clownattack.
Clownen på salongen. - Foto: Twitter/TT (montage)

Nu har clownerna dykt upp igen – här är bildbevisen

Inför biopremiären av "DET" har clowner synts till. Är den obehagliga "clowntrenden" på väg tillbaks?


I förra året blev många i Sverige, och utomlands, livrädda på grund av obehagliga "mördarclowner" som gick runt för att skrämmas. Den så kallade "clowntrenden" syntes till i mer än 25 orter i Sverige i förra hösten.

Inför biopremiären av filmen "DET" gick polis i USA ut med en varning för att de här clownerna skulle komma tillbaka. Men i Sverige, där filmen har premiär den 13 september, är inte SF Bio särskilt oroliga.

– Om någon kommer att dyka upp till filmen 'DET' i clowndräkt är det okej för vår del så länge det inte är något som stör andra besökare. Vi ser heller inga speciella orosmoln beträffande denna film, har Thomas Runfors, informationschef vid SF Bio, tidigare berättat för Nyheter24.

Men nu har faktiskt riktigt läskiga clowner synts till i biosalongerna i USA. På Twitter har flera personer delat bilder på obehagliga clowner. 


Twitter

Ett av inläggen orsakade ramaskri och många verkar, med all rätt, att få panik över clownerna som sitter i biosalongen.


Twitter

Sen så finns det ju också biosalongen Alamo Drafthouse Cinema i La Vista, Nebraska, som erbjudit särskilda filmvisningar där folk uppmuntras att klä ut sig till läskiga clowner.

Facebook

I Sverige har filmen, med svenske Bill Skarsgård i huvudrollen som clownen Pennywise, premiär den 13 september. Vi får väl se om det dyker upp clowner även här.

Twitter

Inte heller svensk polis verkar vara speciellt oroade över clowner – trots uppståndelsen förra hösten.

– I nuläget har vi inga diskussioner om fenomenet, men jag ska undersöka saken ytterligare, säger Towe Hägg vid polisens nationella mediecentrum till Nyheter24.

Clownrädsla är inte särskilt ovanligt, men det är svårt att sätta fingret på exakt varför vi blir så rädda för clowner. Den legitimerade psykologen Fredrik Sandin berättade om sin teori tidigare för Nyheter24.

– Det kan bero på att det så klart är svårare att läsa av ett ansikte som är sminkat eller har någon form av mask. Det kan upplevas som mer hotfullt.

Läs också en intervju med en av de svenska clownerna som gick ut för att skrämma folk förra året.

TV: Här har clownerna setts i Sverige – läsarnas egna bilder

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för clowner?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

1 timme sedan
En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.