2014 var Emma med om en dramatisk olycka.
2014 var Emma med om en dramatisk olycka. - Foto: Intagram

Emmas, 24, fallskärm vecklades inte ut – nu berättar hon allt

Emma Careys fallskärm vecklades inte ut när hon hoppade. Nu berättar hon om den dramatiska olyckan och hur hon mirakulöst överlevde.


För de flesta pirrar det till rejält när en tänker på att hoppa ut ur ett flygplan med inget mer än en fallskärm. Det gjorde det också för 24-åriga Emma Carey från Australien.

Men när hon var på en tre månaders resa med en vän i Europa, 2014, så bestämde hon sig ändå för att stryka det från sin "Bucket-list" och hoppa fallskärm i de Schweiziska alperna. 

Hon berättar, på sin Instagram, att hon inte alls var nervös och med en instruktör så hoppade hon ut ur planet. Emma var taggade till hundra och de föll snabbt. 

"Vi föll snabbt och eftersom att jag aldrig gjort det förut så märkte jag inte först att något var fel". 

Emma i luften. Bildkälla: Instagram

"En sekund är jag den här spontana tjejen som reser runt i världen, som oroar sig över en kille och vad jag ska äta till middag och om jag se ut som skit på bilderna de tar under fallskärmshoppet, nästa sekund är jag inte henne längre."

Det tog inte lång tid innan Emma insåg att något gått riktigt fel. Fallskärmen hade inte vecklats ut. Hon frågade sin instruktör vad det som var felet. När de fortsatte falla i hög hastighet så undrade hon "Varför svarar han inte", skriver Cosmopolitan. 

Han svarade inte eftersom att både fallskärmen och akut-fallskärmen, som finns i fall att, hade vecklats ut och trasslat ihop sig. Instruktören hade fått en lina runt halsen och ströps tills han blev medvetslös. 

Emma innan fallkärmshoppet. Bildkälla: Instagram

De fortsatte falla i hög hög hastighet och Emma berättade för Cosmopolitan att hon hann tänka "Jag vill inte dö". 

Till slut så landade de på marken och Emma kunde förstå, även om hon var i chock att de hade överlevt. 

"Jag kände en sådan tacksamhet över att jag överlevt." 

Hon försökte rulla över till sidan, fortfarande med instruktören på ryggen, men upptäckte snabbt att hon inte kunde röra någonting från magen och neråt. 

Snabbt kom en ambulans till platsen och kunde ta henne till sjukhuset. Emma hade brutit bäckenbenet, ryggraden på två olika ställen och tänder var helt förstörda. 

Förutom det hade hon knappt blåmärken. Instruktören överlevde också olyckan. 

Emma efter olyckan. Bildkälla: Instagram

Efter en månad på intensiven så kunde hon flygas tillbaka till Sydney och rehabiliteras med familjen. Hon har sedan olyckan lärt sig att gå igen. Först kunde hon röra fötterna, sedan knäna och sedan tillslut benen. 

"Jag vet inte hur jag lyckades gå igen, det var en blandning av ren tur och beslutsamhet".

Hon berättar för Cosmopolitan att hon nu har en kropp som fungerar nästan som den ska och att hon minns att hon tänkte på sjukhuset att hon hade två val. Att antingen sörja det hon inte har eller att tänkta på alla saker som hon har. 

"Jag kan göra så mycket och det är otroligt lyckligt när jag så lätt kunde ha förlorat mitt liv. "

Bildkälla: Instagram

Se också videon på mannen som live sänder sitt hopp på Facebook och sen dör

Läs också om mannen som filmade sitt fallskärmshopp live på Facebook och sen dog

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hoppat fallskärm?
Tack för din röst!