Madeleine McCanns föräldrar rasar efter att en halloween-bild cirkulerat på sociala medier.
1 av 3
Madeleine McCanns föräldrar rasar efter att en halloween-bild cirkulerat på sociala medier. - Foto: Polisen/TT
Den ikoniska bilden föreställer Madeleine klädd i en Everton-tröja. Här syns Tim Cahill iklädd en bild på Madeleine med en matchtröja.
2 av 3
Den ikoniska bilden föreställer Madeleine klädd i en Everton-tröja. Här syns Tim Cahill iklädd en bild på Madeleine med en matchtröja. - Foto: TT
Madeleines föräldrar Kate och Gerry uppges vara "djupt upprörda".
3 av 3
Madeleines föräldrar Kate och Gerry uppges vara "djupt upprörda". - Foto: TT

Madeleine McCanns föräldrar rasar mot osmaklig halloween-kostym

En kille från Skottland har mötts av arga kommentarer på sociala medier efter sin osmakliga halloween-utstyrsel – som Madeleine McCann.


Vissa har en tendens att ta osmakliga Halloween-utklädnader till en helt ny nivå. En sådan person är Daniel Gearie från Skottland som la ut en bild på sig själv iklädd en blond peruk och en Everton-tröja på Twitter två dagar innan halloween.

Twitter

I tweeten hade han skrivit "du har gått för långt nu, Daniel" och anledningen är kanske inte solklar förrän man ser att han klätt ut sig till försvunne Madeleine McCann. På Twitter hade han lagt ut bilderna sida vid sida för att ingen skulle kunna missa vad han klätt ut sig till.

Vad som säkert var menat som ett osmakligt skämt mellan Daniel och hans följare förvandlades snabbt till en storm i hemlandet Storbritannien där Madeleine kommer ifrån. 

Fotbollslaget Evertons Tim Cahill iklädd en t-shirt med bild på Madeleine i en lagtröja. Bildkälla: TT

Han själv verkade inte ångra sig då han senare skrev att "innan ni säger att 'det här är sjukt' et cetera – jag vet att det är det men jag var inte den som lämnade ett barn utan tillsyn på ett portugisiskt hotell".

TT

Madeleine McCann var bara tre år gammal när hon försvann spårlöst när hon var på semester med sin familj i portugisiska Praia da Luz 2007. 

Bilden har delats friskt på sociala medier och har nått Madeleines föräldrar Gerry och Kate McCann som via en talesperson sagt att han "är en idiot och vid hans ålder borde han veta bättre". Fortsättningsvis tycker de att bilden är "djupt stötande och elak".

TT

Kommentarerna har på sociala medier starkt kritiserat Daniels utklädnad med ord som "creep", "vad är det för fel på folk" och "det här är det lägsta man kan göra".

Fallet med försvunne Madeleine McCann är fortfarande öppet och polisen fick nyligen 1,6 miljoner kronor för att fortsätta utreda ett nytt tips.

Daniel har nu stängt sitt Twitter-konto och har inte uttalat sig om den kritiserade halloween-kostymen, enligt bland annat The Sun.

TV: 9 barn som försvunnit spårlöst – och fortfarande inte hittats

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att han gick för långt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.