Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 barn som försvunnit spårlöst – och fortfarande inte hittats

- 26/10/2017, 19:33 -

Helt plötsligt var de här barnen bara spårlöst borta – och ännu har de inte synts till. Här är sju familjers berättelser.

Många föräldrars värsta mardröm är att en dag upptäcka att deras barn har försvunnit spårlöst. Som om de bara blivit slukade av jorden.

Många får ett svar på vad som hänt och många gånger hittas den försvunne personen (som i det här mystiska fallet). Men inte alltid.

Här är några barn och ungdomar som försvunnit – och fortfarande inte hittats.

1. Madeleine McCann, 3, Praia de Luz, Portugal

TT

När man pratar om en försvunnen person som fortfarande hittats går mångas tankar till Madeleine McCann som bara var tre år gammal när hon försvann i portugisiska Praia de Luz när familjen var på semester i maj 2007.

Under de tio år som Madeleine McCann varit försvunnen har teorierna om var hon tagit vägen varit oändliga – bland annat att hon kan ha blivit offer för slavhandlare vilket du kan läsa mer om det här

Hennes föräldrar, Gerry och Kate McCann, har under alla år vägrat ge upp hoppet om att hitta sin dotter. Polisen i Storbritannien jobbar fortfarande med att lösa mysteriet.

2. Austin Stephanos och Perry Cohen, 14, Floridas kust, USA

Polisen/Facebook

Två tonåringar med extrem vana vid vatten. Så beskrevs Austin och Perry som begav sig ut själva på en båtresa via Floridas kust i juli 2015. Helt plötsligt var de spårlöst försvunna – efter att en av killarna skickat ett sista skrämmande meddelande på Snapchat: "We're fucked".

I mars 2016 hittades killarnas båt i närheten av ön Bermuda. Fortfarande har inte tonåringarna hittats och i USA har det uppmärksammats att pojkarnas föräldrar öppet bråkat och dragit varandra till domstol. En anledning var att en mamma vägrade tillåta att hennes sons upphittade iPhone genomsöktes.

Pojkarna har fortfarande inte hittats, men risken är överhängande att de är begravda till havs.

3. Amy Fitzpatrick, 15, Málaga, Spanien

Polisen

15-åriga Amy från Irland hade hjälpt sin kompis att vara barnvakt i deras semesterhus på nyårsdagen 2008. När hon skulle gå den korta promenaden hem till familjens eget hus så försvann hon mystiskt.

Efter försvinnandet har det skett en hel del märkliga företeelser. Bland annat hävdade Amys mamma Audrey Fitzpatrick att hon 2009 fått ett samtal där en man förklarat att han visste var hennes dotter var och att han krävde en summa på 500 000 euro (cirka 4,8 miljoner kronor). Numret var dock kopplat till ett kontantkort och gick inte att spåra.

Efter försvinnandet hade familjen ett inbrott i huset i Spanien där Amys kvarlämnade mobil och dator var bland de stulna föremålen. I nuläget pågår ingen utredning i fallet, enligt Mirror.

4. Kyron Horman, 7, Portland, USA

Polisen

Den 4 juni började som vilken dag som helst för familjen Horman i delstaten Oregon. Men sjuårige Kyron kom aldrig hem efter skolan – och han har inte hittats sedan den ödesdigra dagen 2010.

Hans styvmamma Terri Horman hade lämnat av honom vid skolan och stannat kvar ett tag innan hon åkte för att handla mat. Skolan rapporterade att Kyron inte hade setts till på sin mattelektion och var frånvarande för resten av dagen. 

Efter försvinnandet följde en del dramatik. Terri och hennes man samt Kyrons pappa Kaine skiljde sig efter rykten om att hon försökt leja någon att mörda sin man. Sedan stämde Kyrons biologiska mamma Desiree Young henne som ansvarig för sonens försvinnande, men fallet togs aldrig upp i domstol.

2015 restes ett monument i Kyrons ära. 

Wikimedia

5. Alessia och Livia Schepp, 6, Saint-Sulpice, Schweiz

Interpol

Sexåriga tvillingarna Alessia och Livia blev upphämtade hos sin mamma av pappa Mathias Schepp den 28 januari 2011. Det var hans tur att ha flickorna över helgen per överenskommelse med deras mamma efter att paret separerat.

Två dagar senare var sista gången som flickorna setts till och det ledde till en stor polisinsats i Schweiz, Frankrike och Italien. Det utredningen senare fick reda på var att deras pappa tagit med flickorna till Marseille, Frankrike och sedan till en båt till ön Korsika.

Om flickorna var med hela tiden framgår inte. Den 3 februari hittas deras pappa död efter ett troligt självmord i Italien. Flickorna har fortfarande inte hittats.

Polisen tror att pappan mördade flickorna eftersom han skickat ett brev till sin ex-fru med märkliga formuleringar som "de vilar nu – utan smärta". 

6. Ayla Reynolds, 1, Waterville, USA

Faksimil CBS

Bara 20 månader gammal försvann Ayla Reynolds en vecka innan julen 2011. Hon nattades av sin pappa Justin DiPietro den 16 december och låg inte kvar i sängen morgonen efter. Sökandet förvandlades till det största någonsin i staten Maine och det tredje största i USA:s historia.

Efter försvinnandet presenterade polisen att de hittat blod bredvid pappans säng, men att det kunde röra sig om "ett ytligt sår". Han blev anklagad, bland annat av sin ex-fru Trista Reynolds, att dölja information angående Aylas försvinnande. Han greps aldrig av polis.

Flera söktåg genomfördes i flera städer i delstaten Maine, men Ayla hittades aldrig och 2017 förklarades hon död i sin frånvaro.

7. William Tyrrell, 3, Kendall, Australien

Faksimil ABC

Den 12 september var William Tyrrell, tre år gammal, klädd i sin Spindelmannen-utklädnad hemma hos sin fostermormor i delstaten New South Wales, Australien, med sin syster. Helt plötsligt var han bara borta – troligtvis kidnappad. 

2016 fanns en summa på över 6 miljoner kronor tillgänglig för den som hade mer information om hans försvinnande, men han har ännu inte hittats.

Efter försvinnandet har hela Australien varit involverade i fallet och polisen har genomfört flera insatser för att försöka hitta treåringen. De fick bland annat in omkring 1 078 tips från allmänheten och har intervjuat 690 misstänkta personer.

Polisen gick ut med information efter försvinnandet att det finns en risk att han kidnappats av en pedofilring

Hans biologiska föräldrar har aldrig gått ut med sina namn och William bodde under sitt försvinnande hos en fosterfamilj.

2016 gick den australienska polisen ut och berättade att det är den största pågående utredningen och att de fortfarande inte gett upp hoppet.

Läs också om den nya oroväckande internetutmaningen som går ut på att barn och ungdomar spårlöst försvinner för att "samla poäng".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt fallet med någon på listan?