Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny trend oroar företag – kvinnor säljer trosor de använt på jobbet

Nyheter | 16/11/2017 22:02

En ny trend har kommit till Danmark – unga tjejer säljer sina arbetskläder på internet och tjänar mycket.

På en dansk sajt har över åttio unga kvinnor sålt sina använda trosor för att kunna tjäna pengar. Något som absolut inte är något nytt. Men dessa kvinnor säljer också trosorna med bilder där de poserar i arbetskläder.

Till bilderna skriver de sitt pris och att de har använt trosorna på jobbet. Något som oroar företagen där kvinnorna jobbar, skriver Mx Dk. 

Företaget Coops informationschef Jens Juul tycker inte att det är bra att arbetet och privatlivet beblandas. 

– Det är en olämplig länk mellan arbete och integritet, säger han men betonar att så länge flickorna är anonyma, har de inte för avsikt att göra något åt det, skriver Mx Dk.

Även företaget Fotex och Rema 1000, Dansk Supermarked, är också oroade över den nya trenden. 

– Vi säljer mycket underkläder i våra varuhus Føtex varje dag, men vi har inte vetat att vi även sålde underkläder som användes. Det är inte precis produkten eller typen av marknadsföring som vi brukar bli av med. Och det är nog inte något vi kommer att gå vidare med, säger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsult vid Dansk Supermarked.

På bilderna poserar tjejerna iklädda (eller i alla fall delvis) sina arbetskläder, och beskriver vad de erbjuder. "Om du vill kan jag också onanera i dem", skriver till exempel en tjej som uppger att hon jobbar på matbutikskedjan Rema. 

Priserna ligger allt från 400-1000 kronor per använt par. På hemsidan som använts måste kvinnorna betala en månadsvis kostnad på ungefär 100 kronor. 

Kvinnan som äger kvinnan, "Mia", säger att hon själv tjänar ungefär 8 000 kronor per månad på hemsidan, som hon själv använder. 

Hör i klippet när Pelle driver med en telefonförsäljare på det mest perfekta sättet

Läs också om Sara som fick ett underligt sms efter sin blocket annons

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du kunna tänka dig sälja använda kläder?