Gravidmage och bebis
1 av 3
31-åriga Emma Brown är superfertil. - Foto: TT
Ett graviditetstest
2 av 3
Trots att hon använt sig av ett flertal preventivmedel har Emma lyckats blivit gravid 4 gånger. - Foto: Claudio Bresciani / TT
En gravidmage
3 av 3
Nu har hon bestämt att sterilisera sig. - Foto: TT

31-åriga Emma är "immun" mot preventivmedel

Efter fyra olika preventivmedel och lika många barn är Emma Brown övertygad om att hon är superfertil.


De flesta livmoderbärare vet att det kan var klurigt att hitta rätt preventivmedel. Problem med hyn, ångest och tappad sexlust är bara några av de effekter som fel preventivmedel kan bära med sig. Men i 31-åriga Emma Browns fall, var konsekvenserna mycket mer permanenta. 

– Jag älskade min tillvaro som den var. Jag drömde om att att fokusera på min karriär och resa världen runt när jag var ung. Jag kände inte riktigt att barn var något för mig, säger Emma i en intervju med The Sun.

Men som med det mesta i livet, blev det inte som hon tänkt sig. När Emma var 17 år blev hon gravid för första gången, trots att hon använt sig av p-spruta, som teoretiskt skyddar till 99 procent mot oönskad graviditet. Då hade hon bara varit tillsammans med Leigh, hennes dåvarande pojkvän och pappan till barnet, i ett år. 

Bildkälla: TT

Hennes inställning till barn ändrades dock när dottern Sofie föddes. 

– Det var kärlek vid första ögonkastet. Sofie var helt perfekt! Jag hade aldrig någonsin känt mig så lycklig. Efter Sofies födsel rekommenderade en läkare att Emma skulle börja med p-piller, som hon noggrant använde sig av. 

– Även om jag älskade Sofie, var det sista jag ville ha ett till barn, säger hon. 

Trots detta dröjde det bara ett år innan hon var gravid igen. 

Efter att hennes andra dotter Sarah föddes, tog relationen mellan henne och Leigh slut. Det innebar en tuffare vardag för Emma, som ensamstående tvåbarnsmamma. 

År 2010 träffade hon Adam. De två blev blixtförälskade och relationen blev snabbt seriös. För att vara på den säkra sidan valde paret att köra med både kondom och p-piller. Trots deras tappra försök, var Emma gravid redan efter 4 månader. 

Bildkälla: TT

"Vi var minst sagt chockade. Men när det hade lagt sig så vara vi båda väldigt glada". 

Dottern Stevie föddes år 2012. Efter födseln besökte Emma sin läkare igen - denna gången hade hon fått nog. Hon bad läkaren om att bli steriliserad, något som läkaren inte tyckte var ett bra beslut på grund av Emmas (då 25-år) unga ålder. Hon fick istället en kopparspiral insatt. 

Kopparspiralen funkade bra – tills förra året. "Jag började inse att inget preventivmedel någonsin skulle skydda mig mot en till graviditet.". 

Efter tre flickor, fick Emma sonen Reginald

Bildkälla: TT

Efter Reginalds födsel gick läkaren till slut med på Emmas förslag, och i April utfördes hennes sterilisering. 

"Läkaren förklarade att inget preventivmedel skyddar till 100% och att det finns sällsynta undantag där de inte funkar alls. Jag var ett sådant."

Trots att det nu inte finns någon som helst chans för Emma att bli gravid, vill hon vänta med att ha sex. "Jag är helt enkelt för skärrad – det är inte värt stressen". 

Se även: Sheridan, 23, har K-kupa – och brösten slutar inte växa

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Litar du på ditt nuvarande preventivmedel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.