Lördag 19 Jun
Stockholm

Amerikan dömd till rekordlångt straff – 472 år i fängelse

Brock Franklin dömdes till 472 år i fängelse för sextrafficking-brott.
1 av 2
Brock Franklin dömdes till 427 år i fängelse för sextrafficking-brott. Foto: Twitter/TT
31-årige Brock Franklin fick ett rekordlångt straff för sextrafficking. Domstolen i USA dömde honom till 472 år i fängelse.
2 av 2
31-årige Brock Franklin fick ett rekordlångt straff för sextrafficking. Domstolen i USA dömde honom till 472 år i fängelse. Foto: Twitter

31-årige Brock Franklin fick ett rekordlångt straff för sextrafficking. Domstolen i USA dömde honom till 472 år i fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I den amerikanska delstaten Colorado dömdes under fredagen Brock Franklin och fick ett historiskt långt straff. 31-årige var ledare för en traffickingliga som lockade kvinnor och unga flickor via Facebook. Sedan drogades offren och såldes på nätet som sexslavar. 

Nu har Franklin dömts för sextrafficking, rapporterar Reuters. Han dömdes till inget mindre än 472 års fängelse och enligt lokala medier i Colorado är det de längsta straffet något fått för människosmuggling i amerikansk historia. 

– Att döma honom till ett 400-årigt straff skickar en tydlig signal över hela landet att vi inte tänker tolerera sånt här slags våld, säger Janet Drake, talesperson för Colorados distriktsåklagare, till tv-kanalen Fox 31.

Brock Franklin blev förklarad skyldig på 30 punkter – för bland annat människosmuggling av minderåriga, människosmuggling av en vuxen samt för barnprostitution.

– Jag kan inte ens börja beskriva vad han gjort med mitt liv. Han förtjänar varenda minut bakom de där väggarna, säger en av Franklins offer till lokala medier.

Människosmugglingsliga bestod av sju medlemmar varav fyra av dem har varit dömda sedan tidigare. Enligt anti-smugglingsorganisationen Polaris har man det senaste decenniet fått in rapporter om minst 22 000 fall av sextrafficking i USA.

Globalt sett har mer än 40 miljoner människor fallit offer för människosmuggling, enligt International Labour Organization.

Breivik klagar på det mesta – så här lever han i fängelset

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det rätt att döma honom?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela