Amerikan dömd till rekordlångt straff – 472 år i fängelse

31-årige Brock Franklin fick ett rekordlångt straff för sextrafficking. Domstolen i USA dömde honom till 472 år i fängelse.


I den amerikanska delstaten Colorado dömdes under fredagen Brock Franklin och fick ett historiskt långt straff. 31-årige var ledare för en traffickingliga som lockade kvinnor och unga flickor via Facebook. Sedan drogades offren och såldes på nätet som sexslavar. 

Nu har Franklin dömts för sextrafficking, rapporterar Reuters. Han dömdes till inget mindre än 472 års fängelse och enligt lokala medier i Colorado är det de längsta straffet något fått för människosmuggling i amerikansk historia. 

– Att döma honom till ett 400-årigt straff skickar en tydlig signal över hela landet att vi inte tänker tolerera sånt här slags våld, säger Janet Drake, talesperson för Colorados distriktsåklagare, till tv-kanalen Fox 31.

Brock Franklin blev förklarad skyldig på 30 punkter – för bland annat människosmuggling av minderåriga, människosmuggling av en vuxen samt för barnprostitution.

– Jag kan inte ens börja beskriva vad han gjort med mitt liv. Han förtjänar varenda minut bakom de där väggarna, säger en av Franklins offer till lokala medier.

Människosmugglingsliga bestod av sju medlemmar varav fyra av dem har varit dömda sedan tidigare. Enligt anti-smugglingsorganisationen Polaris har man det senaste decenniet fått in rapporter om minst 22 000 fall av sextrafficking i USA.

Globalt sett har mer än 40 miljoner människor fallit offer för människosmuggling, enligt International Labour Organization.

Breivik klagar på det mesta – så här lever han i fängelset

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt att döma honom?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

1 timme sedan
En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.