Fredag 14 Maj
Stockholm

Zara överlevde i Manchester-attacken – dog sen av vanliga sjukdomen

Bild på Zara Ahmed och på man som lägger blommor efter terrorattacken i Manchester 2017
1 av 4
18-åriga Zara Ahmed var en av de som överlevde den fruktansvärda attentatet som skedde i Manchester i maj under en konsert med artisten Ariana Grandes. Foto: Facebook / TT Nyhetsbyrån
Bild på en folkmassa som står framför hav av blommor.
2 av 4
Runt 120 människor skadades och 22 miste livet när en självmordsbombare gick till attack. Tio av dem hade inte ens hunnit fylla 20 år. Foto: TT Nyhetsbyrån
En bild på Zara Ahmed.
3 av 4
Bara månader senare fick hon problem med sin diabetes och föll ihop i sitt studenthem, vilket ledde till hennes död. Foto: Facebook
En skärmdump på en text som Zara Ahmed skrev på Facebook 2016.
4 av 4
Det här skrev Zara Ahmed på sin Facebook-sida förra året. Foto: Facebook

22 personer dog när en självmordsbombare gick till attack. 18-åriga Zara överlevde. Men bara månader senare hände något fruktansvärt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

18-åriga Zara Ahmed var en av de som överlevde det fruktansvärda attentatet som skedde i Manchester i maj under en konsert med artisten Ariana Grande.

Runt 120 människor skadades och 22 miste livet när en självmordsbombare gick till attack. Tio av dem hade inte ens hunnit fylla 20 år.

Blommor efter attentatet i Manchester 2017. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Bara månader senare fick hon problem med sin diabetes och föll ihop i sitt studenthem, vilket ledde till hennes död, skriver brittiska Metro.

Zara Ahmed. Bildkälla: Facebook

Enligt Zaras famil blev hon oerhört berörd av det hemska terrorattentatet.

– Hon log alltid och inget gjorde henne lyckligare än att luta sig tillbaka och sjunga med sin favoritsångare, Ariana Grande, säger en talesperson för familjen, enligt Metro.

Zara var även en dedikerad muslim som trodde på att sprida fred.

"Jag är inte rädd för att praktisera min religion. Jag är stolt över att vara muslim. Jag praktiserar och främjar fred, och till alla dem som tror att 'alla muslimer' är terrorister, om ni känner mig, jag bryr mig om andra, deras säkerhet och välbefinnande, så snälla blanda inte ihop mig med en terrorist då det finns en tydlig skillnad mellan en muslim och en terrorist", skrev hon själv på sin Facebooksida i augusti förra året.

Inlägg från Zara Ahmed. Bildkälla: Facebook

– Under en period av elände och rädsla höll Zara fast i sin tro och dolde den inte från andra. Hon vägrade att låta någon använda hennes religion som en anledning att skada andra och hon bad för alla som hade drabbats, oavsett deras tro, hudfärg, etnicitet eller religion, säger familjens talesperson.

Enligt Zaras familj diagnosticerades hon med typ 1-diabetes när hon var knappt ett år gammal. Efter det var hon tvungen att ta insulininjektioner dagligen och hålla stenkoll på vad hon åt.

Efter hennes tragiska död har hyllningar strömmat in på hennes Facebook-sida.

"Modig, snäll, omtänksam, bubblig, kärleksfull, fånig är bara några av orden som beskriver henne. Vi kommer alla att sakna den där smarta, busiga, bubbliga, fåniga tjejen som var lika vacker på insidan som hon var på utsidan, men vi kommer att hålla fast vid minnena", skriver till exempel en person, enligt Metro.

TV: Detta vet vi om misstänkta terrorattacken på Ariana Grande-konserten

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Minns du vad du gjorde när du fick höra om attentatet i Manchester?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela