Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Egyptisk popstjärna släppte musikvideo – dömdes till två års fängelse

- 14/12/2017, 22:18 -
Konsert popstjärna

En uppseendeväckande video fick människor i Egypten att se rött.

Pixabay

Egyptiska popstjärnan Shyma har dömts till två års fängelse efter att ha släppt sin musikvideo. Enligt egyptiska myndigheterna så uppmanade videon till sexuella handlingar.

Det var Shymas video "I Have Issues" som fick flertalet människor på sociala medier och personligheter att reagera starkt vid sin publicering, enligt The Independent.

Popstjärnan bad snabbt om ursäkt via hennes sociala kanaler kort efter att videon släpptes, trots ursäkten blev hon arresterad.

Shyma vars riktiga namn är Shaimaa Ahmed dömdes även till cirka 5000 kronor i böter av en domstol i Kairo. Hennes dom kan dock bestridas enligt lokala medier.

Dansade stundtals i underkläder

I videon kan man se den egyptiska popstjärnan dansa, stundtals i sina underkläder, innan hon till sist hamnar framför en skolklass av vuxna män. 

Inne i klassrummet så ser man Shyma bland annat sensuellt slicka ett äpple och hälla mjölk på en banan samtidigt som hon rör sig till musiken.

En i raden av människor som blivit arresterad

Popstjärnan är inte den första att bli dömd för detta. 2015 så arresterades och dömdes två stycken magdansöser, Shakira och Bardis för samma företeelse. 

Deras dom var lindrigare och bägge dansörerna dömdes till sex månader i fängelset var.

Myndigheterna har slagit till hårt åt HBTQ-rörelsen

Att bli fälld för att uppmana till sexuella handlingar har ökat markant i Egypten efter att regnbågsflaggor synts till på en spelning av den libanesiska rockgruppen Mashrou'Leila i Kairo. 

Under spelningen så arresterades sju stycken personer när de i solidaritet med HBTQ-rörelsen höjt en regnbågsflagga i skyn enligt Egyptianstreets.

De kommande två veckorna så arresterades 33 män för samma brott i Egypten.

Människor arresteras trots ingen lagstiftning

Sångaren och frontmannen i bandet, Hamed Sinno, är en få artister i mellanöstern som öppet gått ut med sin homosexuella läggning. 

Detta har lett till att han har blivit förbjuden att framträda i Jordanien, just på grund av sin sexuella läggning.

Det finns ingen lag som förbjuder homosexualitet i Egypten i dagsläget men HBTQ-människor blir ofta arresterade för samma brott som Shyma blivit dömd. 

För den som gillar att bada i annat än i pooler kanske havet är en grej – men efter att ha sett den här videon kommer du nog inte vara lika pepp längre. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Egypten?