Konsert popstjärna
En uppseendeväckande video fick människor i Egypten att se rött. - Foto: Pixabay

Egyptisk popstjärna släppte musikvideo – dömdes till två års fängelse

Egyptiska popstjärnan Shyma har dömts till två års fängelse efter att ha släppt sin musikvideo. Enligt egyptiska myndigheterna så uppmanade videon till sexuella handlingar.


Det var Shymas video "I Have Issues" som fick flertalet människor på sociala medier och personligheter att reagera starkt vid sin publicering, enligt The Independent.

Popstjärnan bad snabbt om ursäkt via hennes sociala kanaler kort efter att videon släpptes, trots ursäkten blev hon arresterad.

Shyma vars riktiga namn är Shaimaa Ahmed dömdes även till cirka 5000 kronor i böter av en domstol i Kairo. Hennes dom kan dock bestridas enligt lokala medier.

Dansade stundtals i underkläder

I videon kan man se den egyptiska popstjärnan dansa, stundtals i sina underkläder, innan hon till sist hamnar framför en skolklass av vuxna män. 

Inne i klassrummet så ser man Shyma bland annat sensuellt slicka ett äpple och hälla mjölk på en banan samtidigt som hon rör sig till musiken.

En i raden av människor som blivit arresterad

Popstjärnan är inte den första att bli dömd för detta. 2015 så arresterades och dömdes två stycken magdansöser, Shakira och Bardis för samma företeelse. 

Deras dom var lindrigare och bägge dansörerna dömdes till sex månader i fängelset var.

Myndigheterna har slagit till hårt åt HBTQ-rörelsen

Att bli fälld för att uppmana till sexuella handlingar har ökat markant i Egypten efter att regnbågsflaggor synts till på en spelning av den libanesiska rockgruppen Mashrou'Leila i Kairo. 

Under spelningen så arresterades sju stycken personer när de i solidaritet med HBTQ-rörelsen höjt en regnbågsflagga i skyn enligt Egyptianstreets.

De kommande två veckorna så arresterades 33 män för samma brott i Egypten.

Människor arresteras trots ingen lagstiftning

Sångaren och frontmannen i bandet, Hamed Sinno, är en få artister i mellanöstern som öppet gått ut med sin homosexuella läggning. 

Detta har lett till att han har blivit förbjuden att framträda i Jordanien, just på grund av sin sexuella läggning.

Det finns ingen lag som förbjuder homosexualitet i Egypten i dagsläget men HBTQ-människor blir ofta arresterade för samma brott som Shyma blivit dömd. 

För den som gillar att bada i annat än i pooler kanske havet är en grej – men efter att ha sett den här videon kommer du nog inte vara lika pepp längre. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Egypten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera beslut

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.