Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hajen plågades och kämpade för sitt liv – nu åtalas de tre männen

- 20/12/2017, 11:41 -

I den hjärtskärande videon ser man hur de tre männen släpar hajen efter båten i hög hastighet. Medan hajen kämpar för sitt liv, skrattar och filmar männen.

Efter att en fruktansvärd video publicerats online, har tre män åtalats för djurplågeri, enligt CNN.  

I videon ser man hur männen, som nu identifierats som Michael Wenzel, 21, Robert Lee Benac, 28, och Spencer Heintz, 23, släpar en haj efter en båt i hög hastighet. Medan hajen kämpar för sitt liv, hör man hur de tre männen skrattar och pekar mot djuret. 

Videon uppmärksammades efter att Mark "the shark" Quartiano, som själv är en känd hajfiskare delade den på sin Instagram. 

Mark
Mark "the shark" Quartiano. Bildkälla: Instagram

"Kan någon snälla säga vad fan som pågår här? Fick precis se denna video. För en gångs skull måste jag nog hålla med PETA. Vem gör så här" skriver Mark i sitt inlägg. 

Tusentals människor har nu tagit del av och upprörts över händelsen. 

Arga kommentarer efter den hemska hajvideon
Bildkälla: Instagram

Efter flera månaders utredning, står nu de tre männen inför flera åtal som fastställts av Floridas Fish and Wildlife Conservation Commission. Åtalen innefattar djurplågeri och olovligt fiske. 

I en intervju med ABC News, har Floridas guvenör kommenterat händelsen.

– Jag blev rasande av att se den hemska videon, och av att se hur hajen plågades. Florida tolererar inte detta typ av beteende. Jag är glad att se att de ansvariga individerna nu får ställas till svars för vad de gjort. 

Läs även: