Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mammans historia: "Läkaren slet av min bebis huvud"

- 29/12/2017, 16:26
Bild på mamman och pappan
1 av 3

För Reina Natalia Valazques, 30, och hennes man slutade det som kunnat bli ett julmirakel i fruktansvärd tragedi.

Youtube

Pappan berättar att han och mamman fick ta emot sin döda bebis i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen.
2 av 3

Pappan berättar att han och mamman fick ta emot sin döda bebis i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen.

Nu har mamman gått ut i media och anklagat läkarna för misskötsel.
3 av 3

Nu har mamman gått ut i media och anklagat läkarna för misskötsel.

En nyfödd bebis har förolyckats i samband med misskötsel under en förlossning på argentinskt sjukhus. Enligt en stämningsansökan ska kvinnans läkare ha slitit av bebisens huvud, efter att hon nekats kejsarsnitt.

Gravida Reina Natalia Valazques, 30, hade rest från Buenos Aires i Argentina till familjens hem i Salvador Mazza för att fira jul, men blev under måndagen den 18 december inlagd på det lokala sjukhuset inför förlossningen. För den hoppfulla familjen skulle dock lyckan utebli, och det som hade kunnat bli ett julmirakel slutade istället i fruktansvärd tragedi.

Väl på sjukhuset vädjade mamman om att få kejsarsnitt, då bebisen såg ut att bli för tidigt född, men nekades då hon redan var elva centimeter öppen, skriver lokaltidningen El Grito Salta. Istället skickades hon till förlossningen där stora komplikationer uppstod.

Kvinnan har nu gått ut i media och beskrivit sin fruktansvärda upplevelse, där hon bland annat anklagar läkarteamet för misskötsel. Bland annat menar hon att en av läkarna ska ha försökt vrida bebisens kropp genom att trycka på mammans kropp.

– Jag sa till läkaren att hon gjorde illa mig, men hon svarade 'nej det gör jag inte alls, säger mamman till tidningen. 

– Hon bad mig vara tyst och öppnade mina ben och fortsatte töja bebisen tills de fick ut den, men jag kunde bara se underdelen av kroppen, och de ville inte visa mig hela bebisen.

Kort därefter fördes kvinnan till operation, och när hon frågade varför fick hon det fruktansvärda svaret: "huvudet är fortfarande kvar inuti dig".

Kvinnan har nu, tillsammans med sin man, lämnat in en stämningsansökan mot läkarna som nu undersöks för brott. Samtidigt har sjukhuset gått ut och bekräftat händelsen, men hävdar att bebisens död var en naturlig olycka till följd av dess tidiga födsel.

Dagen efter att mamman skrivits ut från sjukhus berättar hennes man, som ej namngivits, att bebisen döda kropp lämnats hos dem i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen.

– Min fru grät och sa att läkarna hade slitit av vår bebis huvud. Hon var vid medvetande under hela tiden. Dagen efter lämnade de vår bebis i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen. Han var vårt första barn, har pappan berättat enligt brittiska Metro.

TV: Julia blev gravid när Johan satt i häktet: "Vi gifte oss i fängelset"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du orolig inför att föda barn?