Pappan berättar att han och mamman fick ta emot sin döda bebis i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen.
1 av 2
Pappan berättar att han och mamman fick ta emot sin döda bebis i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen.
Nu har mamman gått ut i media och anklagat läkarna för misskötsel.
2 av 2
Nu har mamman gått ut i media och anklagat läkarna för misskötsel.

Mammans historia: "Läkaren slet av min bebis huvud"

En nyfödd bebis har förolyckats i samband med misskötsel under en förlossning på argentinskt sjukhus. Enligt en stämningsansökan ska kvinnans läkare ha slitit av bebisens huvud, efter att hon nekats kejsarsnitt.


Gravida Reina Natalia Valazques, 30, hade rest från Buenos Aires i Argentina till familjens hem i Salvador Mazza för att fira jul, men blev under måndagen den 18 december inlagd på det lokala sjukhuset inför förlossningen. För den hoppfulla familjen skulle dock lyckan utebli, och det som hade kunnat bli ett julmirakel slutade istället i fruktansvärd tragedi.

Väl på sjukhuset vädjade mamman om att få kejsarsnitt, då bebisen såg ut att bli för tidigt född, men nekades då hon redan var elva centimeter öppen, skriver lokaltidningen El Grito Salta. Istället skickades hon till förlossningen där stora komplikationer uppstod.

Kvinnan har nu gått ut i media och beskrivit sin fruktansvärda upplevelse, där hon bland annat anklagar läkarteamet för misskötsel. Bland annat menar hon att en av läkarna ska ha försökt vrida bebisens kropp genom att trycka på mammans kropp.

– Jag sa till läkaren att hon gjorde illa mig, men hon svarade 'nej det gör jag inte alls, säger mamman till tidningen. 

– Hon bad mig vara tyst och öppnade mina ben och fortsatte töja bebisen tills de fick ut den, men jag kunde bara se underdelen av kroppen, och de ville inte visa mig hela bebisen.

Kort därefter fördes kvinnan till operation, och när hon frågade varför fick hon det fruktansvärda svaret: "huvudet är fortfarande kvar inuti dig".

Kvinnan har nu, tillsammans med sin man, lämnat in en stämningsansökan mot läkarna som nu undersöks för brott. Samtidigt har sjukhuset gått ut och bekräftat händelsen, men hävdar att bebisens död var en naturlig olycka till följd av dess tidiga födsel.

Dagen efter att mamman skrivits ut från sjukhus berättar hennes man, som ej namngivits, att bebisen döda kropp lämnats hos dem i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen.

– Min fru grät och sa att läkarna hade slitit av vår bebis huvud. Hon var vid medvetande under hela tiden. Dagen efter lämnade de vår bebis i en vit låda, med huvudet separerat från kroppen. Han var vårt första barn, har pappan berättat enligt brittiska Metro.

TV: Julia blev gravid när Johan satt i häktet: "Vi gifte oss i fängelset"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig inför att föda barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Något lägre vinst för Tele2

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.