Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se bilderna från extremkylan som drabbat USA senaste veckan

- 04/01/2018, 23:30 -

USA har drabbats av en brutal köldsmäll. Minst 17 personer har hittills omkommit i köldkaoset. Se bilderna från ett fruset land.

I somras kunde vi rapportera om en extrem värmebölja i den amerikanska delstaten Arizona. Nu har USA istället drabbats av en brutal köldknäpp.

Hela veckan har det både blåst, snöat och regnat i stora delar av landet.

Is på blad
Is på blad. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Idag väntas en så kallad bombcyklon, alltså en slags explosiv snöstorm, dra in över de nordöstra delstaterna, skriver CNN.

Köldkaoset har orsakat trafikolyckor och att lektioner i skolor ställts in. Minst 17 personer har dött hittills på grund av den extrema kylan, rapporterar The Weather Channel.

Istappar i staden Biloxi, Mississippi
Istappar i staden Biloxi, Mississippi. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Det ovanliga väderförhållandet har lett till att det har snöat i delstaten Florida för första gången på flera decennier. Även Kanada har drabbats. Djurparken i Calgary har förbjudit pingvinerna att gå ut när temperaturen föll ner mot minus 25 grader.

– Om jag öppnade dörrarna skulle de gå ut. De tycker om att vara utomhus, men vi försöker se efter deras välbefinnande, säger Malu Celli, kurator på Calgary Zoo, till CNN.

Minst tre hajar har dessutom hittats döda vid stränderna i Massachusetts. Förmodligen har de dött av kylan.

Flera hajar har hittats döda vid stränderna i Massachusetts
Bildkälla: Atlantic White Shark Conservancy
Minst tre hajar har hittats döda vid stränderna i Massachusetts
Bildkälla: Atlantic White Shark Conservancy

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.