En häst på en cirkus i Kina attackerades av ett lejon och en tiger.
Den skräcklagna hästen attackeras av ett lejon och en tiger. - Foto: Metro

Här attackeras den livrädda cirkushästen – av lejon och tiger

En otroligt obehaglig video har fått uppmärksamhet på internet. Videon som filmats av en cirkusarbetare i Chanzou, Kina, visar hur ett lejon och en tiger på en kinesiska cirkusen brutalt går till attack mot en skräckslagen häst.


Den fruktansvärda händelsen ägde rum när kinesiska "Taiyang"-cirkusen repeterade i Chanzou, Kina. Enligt cirkusarrangörerna var tanken att både lejonet och tigern skulle rida på hästens rygg under en av akterna, skriver Metro. Under en övning med de stressade djuren eskalerade repetitionen till en våldsam attack på den hjälplösa hästen. 

Efter att hästen sparkat med sitt bakben mot lejonet, gick lejonet till anfall. I videon syns hur lejonet biter tag i hästens huvud och drar ner hästen mot marken. Bara sekunder efter attackerar även tigern hästen, medan djurskötare försöker separera djuren genom att piska och skrika på kattdjuren. 

Den livrädda hästen springer i cirklar på i ett försök att komma loss från attacken, som pågår i nästan 2 minuter. När djurskötarna äntligen lyckas separera djuren, står hästen kvar blodig och och biten.

Trots den fruktansvärda händelsen planerar cirkusen att fortsätta med sin turné runt om landet. 

När cirkusen intervjuades kring incidenten sa en talesman att hästen mådde "bra" efter attacken och att det var normalt för liknande händelser att inträffa under repetitionerna, enligt Metro. 

Se även: Hajen plågas och kämpar för sitt liv  – nu åtalas de tre männen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde djur förbjudas på cirkus?
Tack för din röst!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

1 timme sedan
För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

1 timme sedan
Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.