Måndag 17 Jan
Stockholm

Här attackeras den livrädda cirkushästen – av lejon och tiger

En häst på en cirkus i Kina attackerades av ett lejon och en tiger.
Den skräcklagna hästen attackeras av ett lejon och en tiger. Foto: Metro

En otroligt obehaglig video har fått uppmärksamhet på internet. Videon som filmats av en cirkusarbetare i Chanzou, Kina, visar hur ett lejon och en tiger på en kinesiska cirkusen brutalt går till attack mot en skräckslagen häst.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den fruktansvärda händelsen ägde rum när kinesiska "Taiyang"-cirkusen repeterade i Chanzou, Kina. Enligt cirkusarrangörerna var tanken att både lejonet och tigern skulle rida på hästens rygg under en av akterna, skriver Metro. Under en övning med de stressade djuren eskalerade repetitionen till en våldsam attack på den hjälplösa hästen. 

Efter att hästen sparkat med sitt bakben mot lejonet, gick lejonet till anfall. I videon syns hur lejonet biter tag i hästens huvud och drar ner hästen mot marken. Bara sekunder efter attackerar även tigern hästen, medan djurskötare försöker separera djuren genom att piska och skrika på kattdjuren. 

Den livrädda hästen springer i cirklar på i ett försök att komma loss från attacken, som pågår i nästan 2 minuter. När djurskötarna äntligen lyckas separera djuren, står hästen kvar blodig och och biten.

Trots den fruktansvärda händelsen planerar cirkusen att fortsätta med sin turné runt om landet. 

När cirkusen intervjuades kring incidenten sa en talesman att hästen mådde "bra" efter attacken och att det var normalt för liknande händelser att inträffa under repetitionerna, enligt Metro. 

Se även: Hajen plågas och kämpar för sitt liv  – nu åtalas de tre männen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde djur förbjudas på cirkus?
Tack för din röst!
Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela