Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker i Storbritannien om socialbidragstagare: "Sterilisera er"

- 18/01/2018, 20:16 -

Toppolitikern Ben Bradley, Storbritannien, sa på sin blogg att socialbidragstagare borde sterilisera sig istället för att skaffa massa barn. Uttalandet har fått stor kritik.

Ska du bli en offentlig person så kan det vara bra att exempelvis radera gamla bloggar och andra sociala plattformar där det ligger saker som inte är bra om det kommer upp. 

Det fick den här politikern lära sig den hårda vägen. 

Ben Bradley, för det konservativa partiet "Tory MP" i Storbritannien, gick 2012 ut på sin blogg och argumenterade för att personer som går på sociala bidrag inte borde skaffa barn, skriver Metro Uk. 

Ord för ord skrev Ben Bradley så här: 

"Förlåt men hur många barn du har är ett val, om du inte har råd med att ha dem, sluta ha dem! Vasektomi är gratis"

Och fortsatte med att säga att personer som inte jobbar och skaffar barn kommer att göra att Storbritannien svämmar över med arbetslösa människor. 

"Familjer som aldrig har jobbat en dag i deras liv som sedan får fyra barn medan resten av oss får en eller två, de gör att de inte är långt kvar tills vi drunknar i en djup sjö av arbetslösa slösare som vi betalar för att behålla."

Ben Bradley
Ben Bradley. Bildkälla: Facebook

Blogginlägget, som nu är sju år gammalt, har nyligen kommit upp till ytan igen och fått mycket kritik. På kritiken har Ben Bradley svarat att han sedan inlägget postades har lärt sig att inte använda sådant språk. 

– Jag ber om ursäkt för dessa blogginlägg. Min tid inom politiken har gett mig möjligheten att mogna och jag inser nu att den här typen av språk inte är okej. 

Cat Smith, minister för ungdomsfrågor, säger till Metro Uk att det är helt oacceptabelt. 

– Dessa motbjudande kommentarer avslöjar Tories skamliga inställning till arbetslösa.

Kanske inte det smartaste en politiker någonsin har sagt...

Se också videon om mannen, som visade sig vara M-politikerm, som ville köpa Saga på en eskortsajt

Vill du veta hur mycket Sverigedemokraternas toppolitiker tjänar? Det kan du läsa om här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Följer ni utländsk politik?