Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är den första personen som avrättas i USA 2018

- 19/01/2018, 14:37 -

Anthony Allen Shore är den första personen att avrättas i USA 2018. Han våldtog och mördade fyra unga kvinnor i Houston. Det yngsta offeret var bara nio år gammal.

Mellan åren 1986 och 1995 mördades fyra unga kvinnor av Anthony Allen Shore. Den 18 januari blev han avrättad och är den första personen i USA som avrättas det här året. 

Hans yngsta offer var bara nio år gammal. Shore skulle egentligen fått sitt dödstraff i oktober 2017 men det sköts fram, eftersom han bara några dagar innan ska ha kommit med ett falskt bekännande om ytterligare två mord, skriver Metro UK.

Anthony Allen Shore
Anthony Allen Shore. Bildkälla: AP/TT

Hans syster Laurel Scheel är en av dem som vill att han ska dödas, till Houston Chronicle säger hon så här: 

– Jag är lättad att han äntligen kommer att somna in, säger hon. 

Trots hans tidigare falska erkännande menar advokaten Kim Ogg att Shore fortfarande kan ha mördat fler personer, skriver Metro UK.

– Med en seriemördare som Shore är det alltid en möjlighet att han har begått andra brott, och lämnat andra okända offer efter sig. 

Men det dröjde fram till 2003 för Shore att ställas inför rätta. 1998 dömdes han för att ha antastat sina döttrar men det dröjde till 2003, då polisen fick en matchning mellan hans DNA och de tidigare morden. 

De morden man vet att Shore är skyldig till är mordet på Laurie, 14, som blev mördad när hon gick till skolan 1986. Maria, 21, som blev mördad 1992, Diana, 9, som blev mördad när hon gick fram från affären 1994 och Dana, 16, som blev mördad 1995. 

Läs också: 7 kända seriemördares skrämmande sista ord

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.