Michael Sheridan drack läsk varje dag
Michael drack upp till sex liter läsk varje dag - Foto: Boyne Dental & Implant Clinic

Michael, 32, drack läsk varje dag – så här såg hans tänder ut

Michael drack upp till sex liter läsk varje dag. Till slut hade han så ont att han bara kunde äta yoghurt eller soppor. Men sen bestämde sig tandläkaren David för att hjälpa honom gratis. Varning för obehagliga bilder.


Okej, så att dricka för mycket läsk har man sedan barnsben fått höra är dåligt. Efter att ha sett dessa bilder så kommer du säkert förstå varför. 

Varning för obehagliga bilder!

Michael Sheridan, 32, drack runt sex liter läsk varje dag, vilket resulterade i att hans tänder verkligen tog skada. Kanske inte så konstigt. Hans tänder var helt ruttna innan tandläkaren David Murnaghan fixade till det. 

– Jag var beroende av läsk. Jag drack sex liter eller mer om dagen, berättar Michael för Mirror. 

På grund av smärtan fick trebarnspappan äta mjuk mat som soppa eller yoghurt.  Men förutom smärtan så skapade tänderna ytterligare problem för honom – han ska även ha blivit nekad att gå in på pubar. 

Anledningen till varför Micheal inte kollade upp problemet tidigare ska ha varit dels för att han inte hade råd men också för att han oroade sig över att han skulle behöva sluta dricka läsken. 

Bildkälla: Boyne Dental & Implant Clinc

Eftersom tandläkaren David från Boyne Dental & Implant Clinc blev orolig, bestämde han sig för att göra det gratis. Något som annars skulle ha kostat runt 500 000 kronor. 

David visste vem Michael var genom vattenpolon och visste även vilka problem han hade med sina tänder. Så han sa åt honom att komma för en konsultation. 

Bildkälla: Boyne Dental & Implant Clinc

Tillsammans med sina kollegor drog David ur alla 27 tänder under ett besök och Michael fick proteser. 

– Jag satt i stolen i två timmar med lokalbedövning. Det var obekvämt, men inte så smärtsamt. Jag har gått runt med konstant smärta i tio år så det där var ingenting, säger Michael till Mirror

Michael när han fick protes. Bildkälla: Faksimil Youtube

Läs också: Här är dryckerna som fräter tänderna mest

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Dricker du läsk ibland?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige