Två elever döda och 19 skadade efter skolskjutning i Benson Kentucky, USA
Två 15-åriga elever sköts till döds, och 19 andra skadades, efter att en elev öppnade eld i Benson Kentucky, USA. - Foto: TT

2 döda och 19 skadade i skolskjutning i USA

Efter att en 15-årig elev öppnade eld på Marshall County High Schoo​l i Benson Kentucky, USA, ska två femtonåriga elever dödats och 19 skadats. Den misstänkte skytten är nu anhållen hos polisen.


Två femtonåriga elever, en flicka och en pojke, sköts till döds på tisdagsmorgonen efter att en elev öppnade eld på en gymnasieskola i Benton Kentucky, USA. Utöver de två dödsfallen skadades minst 19 andra elever. En femtonårig pojke, som också är elev, har gripits misstänkt för brottet, enligt VOX

I nuläget sitter femtonåringen anhållen för mord och mordförsök. 

Skjutningen ska ha påbörjat kring 08:00 lokal tid på Marshall County High School. Polis ska inom bara minuter ha anlänt och lyckats gripa och oskadliggöra skytten. Dessvärre hade minst 21 elever skadats, och den femtonåriga flicka som miste livet, ska ha avlidit på plats. De skadade eleverna flögs via helikopter till sjukhus. Där ska en av pojkarna som skjutits också ha avlidit. 

Det är fortfarande oklart vad motivet till skjutningen är, enligt NBC. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
USA
Senaste nytt

Fjällräv på rymmen har hittats påkörd

Positiva besked om Kristoffer Olsson: "Han är stabil"

FC Midtjyllands assisterande tränare, Arne Sandstö, har i en intervju med norska NTB uttalat sig om den svenska fotbollsstjärnan Kristoffer Olssons tillstånd.

Dödliga tågolyckan fångades på film – offren genade inte

Polisen har genom övervakningsfilmer från tågolyckan i Örebro kunnat fastställa att de tre personerna som omkom inte genade över spåret.

Franska bönder gripna vid Triumfbågen

Över 60 demonstranter har gripits på paradgatan Champs-Élysées i Paris, rapporterar franska Le Monde.

Två män i 20-årsåldern döda efter lägenhetsbranden i Nässjö

Det var två män i 20-årsåldern som hittades döda efter en lägenhetsbrand i Nässjö på torsdagen, uppger polisen.

Så kan du förändra din konsumtion

Genomsnittssvensken lever som om vi hade fyra jordklot. De goda nyheterna är att det finns många möjligheter att konsumera mer hållbart och smart.