Billiga resor utomlands
Det är den tiden på året när vintern känns som värst, vi har listat fem resmål för dig som vill komma bort. - Foto: Pixabay

Trött på vintern? Här är resmålen för dig som vill till värmen

Har du tröttnat på den svenska vintern, har kylan blivit för mycket och mörkret för mörkt? Då har vi lösningen för dig. Vi har listat fem resmål för dig som vill bort från kylan i februari.


Så du har klarat dig igenom ett mörkt och kallt januari? Grattis – du har februari och mars kvar att uthärda innan april börjar ställa saker och ting till rätta igen.

Nu förtjänar du en liten semester, och vi har tagit hjälp av Kristoffer Rengfors, marknadschef på Flygresor.se för att ge dig några tips på destinationer du kan fly till när kylan tränger in som mest. Och till en slant – som somliga, hoppas vi, tycker är rimlig.

Så här säger Kristoffer till Nyheter24:

– När man gör såna här listor så blir det alltid lite subjektivt. För man måste på nått sätt bestämma sig för hur mycket värme man vill ha. Sen är det såklart inte billigast att åka till ställena där det är varmast i februari eftersom att de orterna är dit alla vill åka.

Han fortsätter:

– Ungefär 6 veckor i förväg är senast man ska boka för att det ska vara optimalt att hitta de bästa priserna. Det finns undantag men generellt är det så att ju närmare man kommer resedatumet desto dyrare är det. Var alltid ute i god tid och boka. Det blir nästan aldrig billigare om du väntar. 

I listan används Stockholm som avreseort, reser man från annan ort så kan priserna variera.

1. Bangkok, Thailand

Bild: Pixabay

Thailand, även känt som svenskens tredje hem (för alla vet att mallis är stället närmast vårt hjärta efter Sverige), hamnar i topp på grund av det stora utbudet av flygbolag som flyger dit.

Hit kan du utan problem hitta en tur och retur-flygning för under 4500 kronor om du är villig att acceptera ett eller två byten på vägen.

Så det är bara att ta ledigt från jobbet, packa crocsen och åka iväg till landet av thaimassage, muy thai och fullmoon party.

Fun fact: Har du inte tid, pengar eller lust att åka till Thailand så kan du ta del av thailändsk kultur även här i Sverige. I Bispgården, Jämtland – så hittar du Kung Chulalongkorns väg och en paviljong byggd i hans ära.

2. Ho-Chi Minh-staden, Vietnam

Bild: Pixabay

Thailands största konkurrent i Asien när det kommer till att snärja till sig svenskar på resande fot. Att folk drar sig hit är dock ingen särskilt förvånad över.

I Vietnam så är det billigt att leva även om flygen ibland är lite dyrare. En tur och retur-resa i februari kan komma ner till runt 5500 kronor. Förutom det billiga levernet så erbjuder Vietnam ett brett sortiment av sevärdheter.

Kejsarstaden Huế till exempel – hallå, det är liksom en Kejsarstad och ett världsarv för den delen

3. Beirut, Libanon

Bild: TT

Det kliar i fingrarna när det kommer på tal om – bubblaren, får man väl ändå säga, Beirut. Förutom att det är billigt resmål så lockar staden med sitt restaurang– och uteliv. 

Till Beirut tar du dig tur och retur för runt 2500 kronor och trots att det inte är lika varmt som i Sydostasien så slår landet, med sina cirka 20 grader på dagen, Sverige med hästlängder. 

Gillar du stark mat och har en fäbless för fiskrätter? Då kommer du inte bli besviken av den populära rätten Samke Harra. Passa på att dricka ett glas grädde eller mjölk innan bara så att magen pallar trycket. 

Hehe.

4. Miami, USA

Bild: Pixabay

Bienveidos a Miami som Will Smith sjöng i sin hit från 1997. Ja det är kanske just de orden man kan mötas av i den populära amerikanska staden som hyser en stark och levande Latinamerikansk kultur.

Vill du resa till landet av de fria och hemmet för de modiga så kan fortfarande hitta en resa tur och retur för runt 3000 kronor. Om du accepterar en liten, mellanlandning. 

Även om Miami kanske inte är världens billigaste resmål så kan varmt väder och fantastiska upplevelser i princip utlovas i den soliga östkuststaden. 

5. Gran Canaria, Spanien

Bild: Pontus Wallin/Gran Canaria

Gran Canaria, lilla Sverige, GRANCAN – kärt barn har många namn och genom åren så har den soliga spanska ön blivit en del av oss svenskar och vår kultur. Tack till bland annat Stig-Helmer och Björn Skifs för det. För 2000 riksdaler kan du ta dig till ön tur och retur.

Hit kan du som svensk åka om du vill – äta svensk mat, gå till svenska kyrkan på söndagen, träffa andra svenskar och se på melodifestivalen. Skämt åsido – trots att mycket är "svenskt" i Gran Canaria, så erbjuder den spanska solön så mycket mer.

Vackra stränder i överflöd, god mat och härliga restauranger och sol. Sol så att det räcker och blir över.

För om man tänker efter så kanske Gran Canaria erbjuder det bästa av två världar. 

Du kan ta del av spansk mat, se vackra stränder, äta och dricka gott samtidigt som du kan se vinterstudion eller på spåret med en margherita i handen i värmen.

Vi ses i värmen!

Vill du gärna resa men har problem med din flygrädsla? Läs gärna den här artikeln.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att resa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.