Interna informationsvideos om sex har läckts från jehovas högkvarter

Två videos har läckt från Jehovas vittnens huvudkontor "Watchtower" i USA. Det är två intruktionsvideos om vad medlemmar inom Jehovas vittnen bör förhålla sig till när det kommer till sex.


Två videos har läckt från Jehovas vittnens huvudkontror "Watchtower" i USA. En video riktar sig till män och en till kvinnor. 

Videorna ska ha som syfte att informera högre uppsatta om de förhållningssätt medlemmarna borde ha till sex.

Att informationsvideorna finns är kanske inte förvånande men vad som sägs i dem har upprört och förfärat många, skriver finska mediet IS.

I ena videon, riktat till kvinnor, säger en högt uppsatt medlem vid namn Ralph Walls att kvinnor inte bör flörta med män om de inte har för intention att gå in i en relation med den mannen. 

På jehovas vittnens hemsida står Ralph Walls med som en del av vittnernas styrande organ. Tidigare har han uttalat i sig i bland annat flera böcker om hur en som troende bör leva. 

"Flirtande är elakt och farligt. Det är en form av lögn vilket går emot jehovas vittnens värderingar", sa han i videon.

Han sa också att kvinnor måste vara väldigt försiktiga med vilka kläder de väljer att bära. Eftersom att dagens mode är skapat för att upphetsa män. 

Gary Breaux. Bildkälla: Youtube

Men också mer kontroversiella och hårda kommentarer och riktlinjer om sexuella handlingar och läggningar framkom i videosarna som nu sprids på sociala medier och diskuteras flitigt i diskussionsforum. 

I videon riktad till män säger den också högt uppsatta Gary Breaux, också en del av Jehovas styrande organ, att det finns tre sätt för att bibehålla en personlig "hygien". Alltså att vara ren framför gud. 

Den första punkten är ett av de uttalande som upprört flest.

"Den första punkten är att hålla dig borta från tajta kläder som identifierar dig med homosexualitet. Vissa kläder är framtagna för att göra män mer feminina. Sådana kläder som homosexuella gillar att använda." 

Argumentet för att inte använda tajta kläder som man är, enligt Gary, för att det då blir svårare att urskilja sig från homosexuella män. Och det då finns en risk att homosexualitet ses som normalt. 

– Se klipp från de läckta videorna i spelaren ovan – 

Se också videon om reklamerna som var för stötande för Sverige under 2017

Läs också om den kontroversiella reklamen som ska uppfostra barn enligt Jehovas vittnens lära

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett videorna?
Tack för din röst!