Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minst sex personer skadade efter skjutning i Italien

- 03/02/2018, 12:56 -

Minst sex personer har skadats efter att bilförare öppnat eld mot förbipasserande i den Italienska staden Macerata. Enligt lokala medier verkar gärningspersonen, eller personerna, ha riktat in sig mot mörkhyade.

Flera personer skadades efter att en person i en bil öppnade eld mot förbipasserande människor i italienska staden Macerata, enligt BBC. Myndigheterna uppmanade invånare i staden att stanna inomhus medan gärningsmannen var på fri fot. 

Fyra personer ska ha förts tills sjukhus enligt och det är ännu inte bekräftat hur allvarligt skadade offren är. 

Attacken påbörjades kring 11:00 på förmiddagen lokal tid. Den misstänkta gärningsmannen har enligt rapporter åkt runt i staden i en svart bil och öppnat eld mot mörkhyade individer skriver Dailystar. Flera av de som har skjutits är afrikanska immigranter enligt rapporter från lokala medier

Bara några dagar sedan ska en 18-årig italiensk kvinna ha hittats mördad i staden och en man med  nigerianskt ursprung ska ha gripits av polisen misstänkt för dådet. 

Polis har gripit en man som de misstänker ligga bakom attacken. När mannen greps var han insvept i en italiensk flagga. Mannen ska också ha gjort en nazistisk hälsning, enligt BBC.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Italien?