Onsdag 30 Nov
Stockholm

Bränder och upplopp – Philadelphia Eagles vilda Super Bowl-firande

Vilt firande efter Philadelphia Eagles Super Bowl-vinst
Vilt firande utbröt i Philadelphia efter att stadens NFL-lag Philadelphia Eagles vunnit Super Bowl. Foto: AP

Philadelphia Eagles skrev i natt in sig i historieböckerna i och med deras vinst i Super Bowl mot New England Patriots. Det var klubbens första vinst i historien och en vinst som folket i Philadelphia har firat rejält.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var en rafflande match vi fick bevittna i årets upplaga av Super Bowl, den 52:a upplagan genom tiderna. En match som inte kan beskrivas som något annat än en match mellan David och Goliath.

På ena sidan hade vi New England Patriots, femfaldiga mästare med Tom Brady, en av nutidens mest hyllade quarterbacks, i spetsen.

På den andra sidan, ett Philadelphia Eagles utan tidigare titlar, utan någon Tom Brady men med en svältfödd stads förväntningar och hopp i ryggen och en storspelande Nick Foles.

En match som hade allt

Segersiffrorna 41-33 cementerade Philadelphia Eagles historiska vinst. Det var även just Philadelphia som tog tag i taktpinnen i matchen. 

Kvällens första poäng gick till laget från Pennsylvania genom ett field goal och trots att New England kom tillbaka och reducerade till ställningen 3-3 så kunde Eagles avslutade den första quartern med en 9-3 ledning.

Touchdown Philadelphia, touchdown Patriots – så kan man summera andra quartern i den heta matchen. Att det var en kamp mellan två fantastiska quarterbacks och två helt fenomenala lag kunde ingen undgå. 

Dramatik enda in i kaklet

För vad är en Super Bowl final utan nerver och spänning in i det sista.

Efter den tredje quartern så fick New England vittring och kunde nästan vända på skutan helt och ta med sig titeln hem till Boston. Efter att ha kommit ikapp och gått förbi med siffrorna 32-33 så kunde historien till fördel Patriots när vi summerar den här kvällen. 

Men inte om Philadelphia och Nick Foles fick bestämma.

Efter en lång videogranskning så bedömdes en touchdown till Philadelphia och segern var ett faktum efter en fumble av giganten Brady. Segersiffrorna skrevs till slut in till 41-33, seger Philadelphia.

Bild: Twitter

Efter segern så har hela Philadelphia varit minst sagt i extas och staden som huserar den historiska frihetsklockan agerar nu lekplats åt tusentals lyriska fans.

Scener som nästan skulle kunna beskrivas som ur ett upplopp har uppståt och gatorna är fyllda av firande, sjungande och festande supportrar. Man kan se dom ståendes på bilar, i lyktstolpar och tak runt om i staden.

Vissa i staden har däremot tagit firandet ett par snäpp för långt.

Bränder har utbrustit i stadskärnan, bilar har välts, allmän skadegörelse och förstörelse är ett par saker som den festande skaran lämnar efter sig i deras segerrus, rapporterar Buzzfeed.

Se scenerna från firandet i spelaren längst upp i artikeln!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Såg du Super Bowl?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.