Fredag 7 Maj
Stockholm

5 riktigt sjuka saker som har hänt i OS-byarna

Här är fem riktigt sjuka saker som har hänt i OS-byarna.
OS. Foto: TT/Shutterstock

Under åren har vi följt idrottarna framför tv-apparaterna tillsammans med våran familj och vänner. Men vad gör egentligen idrottarna under OS när vi inte har koll på dem via tv-rutan?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vartannat varv jorden tar runt solen så trollbinds hela nationer och folk från alla världens hörn samlas med vänner och familj framför tv-apparaterna för att heja fram sina landsmän i de stora spelen. De olympiska spelen.

Men mitt i blandningen av landssorger, gemenskap och hejarop så glömmer vi ofta bort de tävlande och hur de har det under turneringens gång.

Ni behöver inte oroa er – de har det helt sinnesjukt bra, om vi får tro atleterna själva. OS-byarna har genom åren mer liknat Aiya Napa under högsäsong, än en viloplats för professionella atleter. 

Här är 5 gånger det har spårat ur i OS-byarna.

1. När de australienska atleterna skapade sin egna olympiska fackla, en MASSIV sådan, Sydney 2000

Bildkälla: Pixabay

Ja eller fackla ska vi nog inte kalla det – det var mer av en ordentligt improviserad majbrasa som Australienarna, som hade hemmaplan under OS i Sydney 2000, bestämde sig för att sätt igång.  

Varför? De kände att de ville styra en riktigt storslagen efterfest. Förutom diverse flörtar och mindre vackra danssteg under småtimmarna så fick någon den geniala idén att samla ihop inredning från stugorna som idrottarna bodde i  och tända eld på allt. 

2. Den omedvetna bordelldrivaren, Sydney 2000

Bildkälla: Shutterstock

Ja, hur kan man omedvetet driva en bordell? Det är ju inte direkt något man vaknar upp och inser att man bara gör, helt plötsligt. Eller?

Josh Lakatos – en amerikansk sportskytt, bestämde sig för att stanna kvar i OS-byn efter tävlingarna var över för att ta en välförtjänt minisemester. Han bröt därför upp ett lås till lägenheten som han och hans lag hade bott i under tävlingarna och fortsatte festandet. 

Lägenheten, som var mer eller mindre obevakad, kom under dagarna som följde att bli platsen dit alla idrottare letade sig till när de ville hitta en plats där de ostört kunde få vara ifred med sina partners. 

Lakatos ska senare ha kommit till insikt om vad som egentligen försiggick i huset

– Jag bedrev en jäkla bordell i OS-byn, ska han ha sagt enligt australienska medier.

Han fortsatte:

– Jag har aldrig bevittnat så mycket otukt i hela mitt liv.

3. Mini-Oktoberfest hos Nederländerna, Aten 2004.

Bildkälla: TT

Nu när vi ändå är inne på sommar-spåret, kan väl att hålla med om att en kall öl är som godast under årets varmaste dager. Åtminstone enligt de holländska elitidrottarna.

Huset som de bodde i under OS i Aten 2004 kallades nämligen för Heineken House.

Hela kalaset dokumenterades av en olympier i boken, The Secret Olympian. Där en anonym olympier samlar sina anekdoter från de omtalade spelen.

– Det nederländska huset kallades Heineken House. Fri öl överallt – något som kanske inte var så genomtänkt då olympier, på grund av all träning och allt avstånd från alkohol, ofta har väldigt låg alkoholtolerans, skriver den hemlige olympiern i boken.

4. KONDOMHYSTERIN(!)

Bildkälla: Shutterstock

Det deltar i snitt 2500 idrottare under varje OS. Med det i åtanke, hur många kondomer tror du att sponsorer ska behöva erbjuda idrottarna för att det ska räcka under hela vistelsen?

Fel.

Ja, nu vet vi inte hur du gissade men mest sannolikt så var det fel. Det är nämligen så att atleterna på de senaste 3 OS-sammandragen har blivit tilldelade 600 000 kondomer.

Under OS i London 2012 så delade dom ut 150 000 kondomer till atleterna.

Vi snabbspolar till 2014 och vinter-OS i Sochi – där landade beställningen på åtminstone 100 000 kondomer till idrottarna. 

Slutligen så har vi Rio – staden av karnevaler, caprinhas och dans. Under sommar-OS 2016 så nådde kondomhysterin nya höjder då det beställdes in 350 000 kondomer, alltså 42 kondomer PER idrottare.

De fick ligga i får man väl ta att säga. Vilket också leder oss in till nästa punkt på listan!

5. Mer sex än woodstock

Bildkälla: Shutterstock

Så löd rubrikerna efter att den förre olympiske bordtennisspelaren Matthew Syed publicerade en artikel som rörde hans upplevelser under OS 2008 i Peking.

I artikeln förklarade Matthew hur Pekingvistelsen kunde likställas med en enda stor sexfest. Han menar att det krävs en onaturlig mängd av självdisciplin av idrottarna under OS för att kunna undvika ett sådant scenario.

Alla har naturliga behov, absolut – men att det går så vilt till i OS-byarna det hade nog ingen kunnat tro.

Wow.

Läs även: OS-stjärnans lyxkåk kommer få dig att tappa hakan

TV: Grymma tjejer du måste hålla koll på under OS i Pyeongchang

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du att följa OS?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela