Här kan unga som nyss fått körkort bli förbjudna att köra på kvällen

- 08/02/2018, 23:44

Har du nyss tagit körkort? Då kanske du inte kommer att få åka runt med bilen på kvällen i Storbritannien. Det efter att ett nytt förslag om att förbjuda unga personer från att köra bil på kvällen lagts fram.

Har du precis tagit körkort?? Då kanske du inte kommer få köra bil på kvällen om du åker till det här landet. 

Anledningen? Nyligen lades ett nytt förslag fram om att förbjuda unga förare från att köra under kvällen. "Graduated driving licence", alltså graderat körkort, föreslogs för att begränsa personer mellan åldrarna 17-24 år efter att de tagit sitt körkort i Storbritannien, skriver brittiska Mirror.

Det för att siffror visar att bilister mellan de åldrarna är involverade i en fjärdedel av alla bilolyckor som leder till dödsfall eller allvarliga skador på de brittiska vägarna. 

Ett nytt förslag lades fram i Storbritannien
Bildkälla: TT

Premiärminister Theresa May menade på att en provperiod för personer som nyligen tagit körkort skulle kunna ses över, det för att minska antalet unga personer som dör i bilolyckor. 

Begränsningen om att inte få köra på kvällen kan komma att bli en period på upp till två år. Under den tiden ska de nyblivna förarna ha tid att få mer erfarenhet, skriver The Sun

Liknande system finns i länder som Australien, Nya Zeeland och USA där personer som nyligen tagit körkort inte får köra när det blir mörkt eller ha med sig passagerare under 25 år om de inte övervakas.  

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.