Tisdag 19 Okt
Stockholm

Identiska tvillingbröder ska gifta sig med identiska tvillingsystrar

Josh och Jeremy har en gemensam bröllopsceremoni planerad med Brittany och Briana. Båda är enäggstvillingar.
De två tvillingbröderna Josh och Jeremy Salyers ska gifta sig med de identiska tvillingsystrarna Brittany och Briana. Foto: Facebook/ABC

Det här är inte hämtat från en romantisk komedi. De två identiska tvillingbröderna Josh och Jeremy Salyers ska faktiskt gifta sig med de identiska tvillingsystrarna Brittany och Briana Deane. Så här träffades de.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tänk dig att du blir intresserad av en person som har en enäggstvilling – och att den personens tvilling samtidigt börjar dejta ditt tvillingsyskon. Det låter kanske som hämtat från en halvknäpp romantisk komedi – men just det här scenariot är verklighet för två par tvillingsyskon USA.

Och för att förtydliga – nej det handlar verkligen inte om en incesthistoria.

34-åriga Josh och Jeremy Salyers träffade Brittany och Briana Deane, båda 31, i augusti förra året på en festival i delstaten Ohio för just tvillingar (var annars, right?) och snart därpå började tvillingsystrarna att dejta en varsin tvillingbroder.

De två tvillingparen med sina tvillingpartners. Bild: Facebook

Brittany berättar för News Journal att hela den romantiska berättelsen började med att hon viskade till sin syster att hon tyckte att tvillingbröderna var "riktigt stiliga". Dagen därpå träffades de som av ödet förutbestämt på hotellet där båda syskonparen bodde och började prata om livet som tvillingar.

Det som kanske låter lite udda var att det inte blev "ett bråk" om vilken tvilling som skulle dejta vem – utan att de båda paren omedelbart kände attraktion för varandra. Det råkade också bli så att de två äldsta, Jeremy och Briana, började dejta och de två yngsta, Josh och Brittany, likaså.

De verkar verkligen gilla identiska utstyrslar. Bild: Facebook

Och nu ska paren gifta sig i en gemensam ceremoni. De båda bröderna friade till sina framtida fruar gemensamt i identiska kläder. Det hela sändes också på amerikansk tv i programmet Inside Edition. Romantiskt eller creepy?

Här sänds tvillingfrieriet på amerikansk tv. Faksimil: ABC

Enligt Josh hade bröderna aldrig någonsin gift sig om de inte träffat – och blivit kära i – ett par tvillingar. Bröllopet äger rum i augusti och antagligen sker det i identiska utstyrslar. 

Det här med genetik och tvillingar är intressant ur många perspektiv – men minns ni när en kvinna blev gravid med tvillingar medan hon redan var gravid? Läs mer om det här.

Läs också om tvillingsystrarna som separerades vid födseln och fick träffas för första gången vid 10 års ålder.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du ett tvillingsyskon?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela