Söndag 9 Maj
Stockholm

Nordens första bordell med sexdockor har öppnat i Danmark

Reklamen lyder "stället där tjejerna inte säger nej"
En bordell i Danmark erbjuder kunder sex med dockor. Foto: Faksimil TV2/Google Maps (Montage Picmonkey/Nyheter24)

Det började i Barcelona och sedan kom Tyskland. Nu har den första bordellen som erbjuder sex med dockor öppnat i Danmark. De försöker locka kunder med argument som "där tjejerna inte kan säga nej".

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu har Nordens första bordell där man kan ha sex med en docka öppnat. Det är i stadsdelen Viby i danska Århus som bordellen lockar kunder med "säljande" meningar som "där drömmar bli verklighet" och "stället där tjejerna inte säger nej", rapporterar danska TV2 Østjylland.

Ägaren till bordellen, som inte vill gå ut med hela sitt namn men kallar sig Odin, säger att det är ett alternativ till mänsklig prostitution.

– Det finns många prostituerade som blir tvingade in i sexbranschen, och de njuter inte av att jobba med det. De ger därför kunden en sval upplevelse och här finns istället ett alternativ med möjligheter att få sina lustar tillfredsställda, säger han till den danska tv-kanalen.

En av dockorna som erbjuds i den danska bordellen. Bild: Faksimil TV2

I fjol öppnades en liknande bordell i Barcelona (det kan du läsa mer om här) och det finns också exempel på etablissemang i Tyskland som erbjuder sex med dockor för pengar.

Men vad är det egentligen som gäller? Det är ju fortfarande olagligt med bordeller i Danmark, även om köp och sälj av sex är lagligt. Och i Sverige är all form av prostitution olagligt (men Danmark ligger ju väldigt nära).

– Vi försöker inte att kringgå lagen. Istället vill jag faktiskt säga att vi förhindrar människohandel och prostitution. Så vi har bidragit till något positivt för samhället, säger Odin.

Förra året beslagtogs 21 sexdockor som såg ut som barn i den norska tullen. Det startades då en debatt om dockorna ökar risken för övergrepp – eller om det i sin tur kan förhindra pedofiler att begå övergrepp mot barn, skriver NRK.

Här kan du också läsa om en kritiserad sexrobot som stretar emot och säger nej under vad som kallas ett "våldtäktsläge".

Dockorna i den danska bordellen klarar sig precis på gränsen från vad EU satt på hur långa sexdockor får vara för att inte likna barn för mycket. I Viby erbjuds dockor från 148 centimeter i längd – vilket är åtta centimeter över gränsen, skriver danska TV2.

Det är tillåtet att utföra våld mot dockorna. Bild: Faksimil TV2

Så här ser dockorna ut som erbjuds och så här fungerar ett besök:

  • Dockorna är gjorda av silikon och rostfritt stål
  • Fogarna är böjliga
  • Dockorna är mellan 148 och 158 centimeter långa och väger omkring 50 kilo
  • Efter varje besök rengörs dockorna med hjälp av en slags pipett
  • Besökaren får välja om denne vill ha kondom på sig
  • Man får inte repa dockan – men det är tillåtet att "slå den"
  • Dockorna är inte mekaniska
  • Flera dockor är på väg in – bland annat en gravid docka och en manlig docka

Bordellen menar samtidigt att det inte är ett etablissemang som vill locka pedofiler att få utlopp för sina fantasier. När det kommer till forskning rörande hur människor påverkas av "docksex" finns det inte mycket att gå på.

Men psykologen Svein Øverland tror att det kan ha förödande effekter.

– När det gäller vuxna män som har sex med dockor kan man gissa sig till att de också vill utsätta dockan för en annan typ av sex än vad man skulle ha med en människa. Jag är inte jätteorolig, men för en sårbar mindre grupp kan att ha sex med en docka te sig på ett väldigt extremt sätt. Någon som gör att de senare kan ha lust till att göra samma sak mot en människa, säger han till norska Dagbladet.

Läs också om hur framtidens sexrobotar kommer se ut – och när de kommer på marknaden

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde en liknande bordell få öppna i Sverige?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela