Onsdag 17 Aug
Stockholm

Turkiska arvtagerskan Mina Basaran död i tragisk flygkrasch

Turkiska arvtagerskan Mina Basar död i flykrasch i Iran tillsammans med sina 7 brudtärnor.
Artagerskan Mina Basaran dog i en tragisk flygkrasch under söndagen. Foto: Instagram

För blivande bruden Mina Basaran skulle helgen innebära en drömresa till Dubai, tillsammans med sina sju brudtärnor. Dessvärre slutade resan i en tragisk dödskrasch i bergen i Iran. Influencern och arvtagerskan till Basaran Holding blev 28 år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

28-åriga influencern och arvtagerskan Mina Basaran, från Turkiet, hade planerat en sista drömresa med sina brudtärnor innan sitt bröllop.

Dessvärre skulle drömhelgen sluta i tragedi. Under söndagskvällen slutade resan hem från Dubai till Istanbul, som gjordes i ett privatjet, med en våldsam flygkrasch i bergen i Iran, enligtAftonbladet.

En flygkrasch som varken den blivande bruden eller brudtärnorna överlevde. Enligt en Iransk TV-kanal dog samtliga ombord på planet.

Nära vänner 

Bara en dag innan det otänkbara posade Mina och hennes sju brudtärnor på bild i lyxhotellet One&Only; Royal Mirage. De sju brudtärnorna var nära vänner till arvtagerskan.

I matchande morgonrockar omringar brudtärnorna Mina. Detta var den sista bilden Mina lade upp. Bildkälla: Instagram

Enligt vittnen ska det ha börjat slå lågor ur planets motor. Strax efter började planet störta mot marken. Lyxplanet tillhörde företaget Basaran Holding, företaget som Minas far äger. 

På en bild som Mina lade upp på sin Instagram för tre dagar sedan står hon vänd från kameran med blommor i handen och en jacka med texten "Mrs" och "Bride". I bakgrunden syns samma plan som störtade under söndagskvällen. 

I ett foto som Mina laddade upp på sin Instagram bara tre dagar sedan, syns flygplanet i bakgrunden. Bildkälla: Instagram

Det är fortfarande oklart vad som orsakat kraschen, men data som återhämtats från flyget visar hur det plötsligt stiger i höjd strax innan det störtar. Detta är den tredje flygkraschen i Iran på sedan början av året. 

Mina Basar skulle ha tagit över Basaran Holding efter sin far.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.