Ett plan från Malaysia Airlines och en satellitbild över indiska oceanen
1 av 2
En australiensare menar att han nu hittat planet HM370 - Foto: TT/Google Earth
2 av 2

Har försvunna planet MH370 hittats – på Google Earth?

Peter McMahon, från Australien, hävdar nu att han hittat vrakdelar från flight MH370, som försvann spårlöst våren 2014. Han menar också att planet bär på en mycket mörk hemlighet.


Det är ett av vår tids största mysterier. Vad hände egentligen med flight Malaysia Airlines MH370, som försvann spårlöst 2014?

Även om det officiella sökandet har varit avslutat sen över ett år tillbaka finns det fortfarande människor som letar efter tecken på vad som hände med de 239 personer som var ombord på MH370 dagen då planet försvann. 

Och nu menar en australiensisk flygkraschutredare att han hittat det försvunna planet – på Google earth.

Peter McMahon menar att han hittat planet ett par mil norr om Mauritius, i ett område där man tidigare inte sökt efter planet. Området är en bra bit ifrån den delen av södra indiska oceanen där man tidigare sökt efter MH370. 

McMahon har nu underrättat australienska myndigheter, som inte kan utesluta att det faktiskt rör sig som vrakdelar från MH370, skriver Daily Star. 

Han har också en teori om varför ingen någonsin hittat planet – man har helt enkelt letat på fel ställe med flit. 

Här är bilderna på det som McMahon menar är vrakdelar

Enligt Daily Star hävdar McMahon att amerikanska myndigheter inte vill att planet hittas eftersom det är ”fullt av kulhål”. 

Mer om MH370:

Malaysia Airlines Flight 370 (MH370) försvann spårlöst under en regulärflygning mellan Kuala Lumpur, Malaysia, och Beijing i Kina den 8 mars 2014. 

Fortfarande vet ingen vad som hände med planet, som tappade kontakten med omvärlden ungefär en timme efter start. Sommaren 2015 drev vrakdelar i land på ön Reunion som troligtvis tillhörde MH370. 

Den 17 januari 2017 avslutades sökandet efter planet. 

Mystiskt spökskepp hittat – bär på en fruktansvärd historia

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du han hittat planet?
Tack för din röst!