Mystiskt "spökskepp" hittat – bär på fruktansvärd historia

- 29/11/2017, 20:56 -

Det är det andra skeppet på bara några dagar som flyter i land på Japans västkust – och anledningen är fruktansvärd.

En mystisk händelse skakar nu Japan, och ger landet en mörk påminnelse om vad som just nu pågår på andra sidan Japanska Havet. 

Under loppet av bara några dagar har två skepp strandat vid Akita-provinsen på Japans västkust. Det första förde med sig några nordkoreanska fiskare, som var vid liv och som nu tagits om hand. Det andra skeppet däremot väcker frågor. 

Det fanns nämligen ingen vid liv på träbåten, som drev i land den 27 november. Däremot fanns åtta ruttnande skelett. Bara dagar tidigare hittades två liknande lik på ön Sado, i närheten av där man hittade skeppet.

Enligt The Independent ska männen haft flytvästar med nordkoreansk text på och haft på sig nordkoreanska cigaretter. 

Kan bero på svält

Och anledningen till att skeppen hittas just nu är inget annat än hemsk. Enligt Seo Yu-suk, som forskar om Nordkorea vid Instituet för Nordkorea-studier i Seoul, menar att svält i Nordkorea tvingar ut fiskare på okända vatten. 

– Nordkorea pressas sitt folk hårt för att fiska ännu mera fisk för att kunna lösa matkrisen, säger han enligt The Independent. 

Okända vatten i kombination med dåligt väder skapar stora risker för de nordkoreanska yrkesfiskarna. Hela 43 skepp som man bedömer komma från Nordkorea har drivit i land i Japan sen januari, skriver The Independent

Läs mer: Så här är det att vara ung i Nordkorea

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Japan?