Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Föräldrar varnas för sjuka "snorting condom challenge"

Nyheter | 05/04/2018 11:51

Ibland är det svårt att avgöra om ungdomar bara är påhittiga eller extremt uttråkade nuförtiden. Nu sprids nämligen en internet-challenge som går ut på att dra in en kondom genom näsan, och ut genom munnen. Och ja, det är lika farligt och vidrigt som det låter.

De kan användas som ballonger på fester, du kan fylla dem med vatten, du kan trä dem över benet för att göra en poäng, och helt fantastiskt nog så skyddar dem dig från både oönskade graviditeter och könssjukdomar! Kondomen är helt enkelt fantastisk!

Nu har folk dessutom kommit på ännu ett sätt att använda kondomer på. Just nu sprids en helt galen (läs: vansinnig) trend som går ut på att snorta in en kondom genom näsborren – och sen dra ut den genom munnen!

Om du inte vet hur du ska reagera nu ska du bara vänta tills du faktiskt får se klippet.

Hundratals ungdomar har redan filmat sig själva när de antagit "condom snorting challenge", alltså ungefär "snorta kondom-utmaningen", vilket brittiska Metro har skrivit om.

Faksimil Youtube

Föräldrar i Texas är några av måna som har varnats för trenden. 

– Nuförtiden gör tonåringar allt för likes, visningar och prenumerationer. Eftersom det är så grafiskt och våra tonåringar letar efter utmaningar på nätet, och skapar nya, måste vi visa föräldrarna vad de faktiskt gör, förklarar utbildningsspecialisten Stephen Enriguez för Fox San Antonio.

Trenden är egentligen inte helt ny. En enkel googling bort kan se att folk antog utmaningen redan 2007, men den har alltså fått ett uppsving igen.

Se hur utmaningen faktiskt går till i spelaren ovan – men vi varnar känsliga tittare.

Nyheter24 avråder alla från att testa utmaningen då den kan vara farlig.

Bruce Y. Lee är professor i internationell hälsa vid, och har uttalat sig om trenden:

"Allt som kommer in i näsan kan förstöra den känsliga insidan av näsan, orsaka en allergisk reaktion eller sluta i en infektion."

Det kan också ha en dödlig utgång.

“Kondomen kan lätt fastna i näsan eller halsen, och blockera din andning eller leda till kvävning", skriver Bruce Y Lee i Forbes.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du gjort någon internet-challenge någon gång?