Fredag 3 Dec
Stockholm

Judy mördades av sitt ex – nu vittnar hon efter sin död

 Michael Slager och bensinstation
Judy Malinowski, 33, blev allvarligt skadad när hennes pojkvän Michael Slager kastade bensin på henne och tände på. Foto: Printscreen från Columbus news station 10 TV

Judy Malinowski, 33, dog i brännskador då hennes pojkvän kastat bensin på henne och tänt på. Nu har domstolen i Ohio beslutat att en video med hennes vittnesmål ska få användas under rättegången. Det blir det första videovittnesmålet efter offrets död någonsin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var sommaren 2015 vid en bensinstation i Gahanna, i Ohio, USA, som tvåbarnsmamman Judy Malinowski, 33, blev allvarligt skadad när hennes pojkvän Michael Slager, 42, kastade bensin på henne och tände på.

Judy överlevde händelsen men 80 procent av hennes kropp var täckt i brännskador. Hon förlorade även öronen, två fingrar och mycket av sitt hår. Hon kämpade med att kunna kommunicera med viskningar och nickningar då hennes luftrör hade skadats, skriver Independent.

Mamma Bonnie Bowes och Judy Malinowski innan händelsen.

I december 2016 dömdes pojkvännen för grov mordbrand och misshandel. Åklagaren var inte nöjd och började förbereda ett mordfall mot honom efter att läkaren bedömt Judys skador till att hon inte skulle överleva.

Michael Slages rättegång kommer att äga rum i juli i år och åklagaren yrkar på dödsstraff.

Ett vittnesförhör gjordes i januari 2017 från Judys sjukhusbädd och det blev en två timmar lång inspelning. Åklagaren har nu fått tillåtelse av domstolen att spela upp videon som vittnesmål. Det kommer att vara det första fallet i Ohios historia där en video från ett bortgånget offer används som vittnesmål. 

Judy avled av sina allvarliga skador i juni förra året.

Innan rättegången berättade domaren Guy Reece för Columbus news station 10 TV att det var det första fallet han kände till där ett bortgånget offer hade gett video-vittnesmål som bevis mot sin misstänkte mördare.

– Judy var väldigt skadad och hennes läge var kritiskt efter händelsen. Och hon var också det enda vittnet som kunde vittna om det som skedde dagen innan hennes skada, sa domare Guy Reece inför fredagens rättegång.

Domare Guy Reece.

Michael Slages rättegång kommer att äga rum i juli i år och åklagaren yrkar på dödsstraff.

Se mer om fallet i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du att det är rätt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela