Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skräcken ombord: Marty filmade när kvinna sögs ut ur flygplansfönster

- 18/04/2018, 12:35 -

Under tisdagen lyfte ett plan av modellen Boeing 737 från Laguardia-flygplatsen i New York, USA. Men efter 20 minuter exploderade motorn och katastrofen var ett faktum.

När planet, flight 1380 med Southwest Airlines, lyfte från flygplatsen Laguardia i New York var allt i sin ordning.

Men efter bara 20 minuter gick någonting fruktansvärt fel – ena motorn exploderade.

Detta ledde till att bitar lossnade från ett av flygplanets fönster, på rad 17. Där satt 43-åriga Jennifer Riordan, och hennes kropp sögs delvis ut ur flygplanet, men modiga medpassagerare försökte hålla kvar henne ombord, skriver CBS News.

En av de 149 passagerarna var Marty Martinez. Han berättar om skräcken ombord.

– Det kändes som vi var i fritt fall. Självklart flippade alla ut, alla grät. Det var den mest skrämmande upplevelsen, säger han.

Martinez insåg att något var väldigt fel när syrgasmaskerna fälldes ner, och då började han sända live på Facebook inifrån kabinen. 

– Jag trodde att jag spelade in mina sista ögonblick, säger han.

Den 56-åriga piloten, Tammie Jo Shults, lyckades nödlanda i staden Philadelphia. Hon har efter olyckan hyllats för att hon lyckades behålla lugnet, något som troligen räddade liv.

Jennifer Riordan som satt närmast det trasiga fönstret och nästan sögs ur planet fördes till sjukhus, men var så svårt skadad att hennes liv inte gick att rädda.

Hon var den enda som omkom i olyckan, sju personer skadades utöver det.

Vad som orsakade olyckan är ännu oklart, men det ska utredas, skriver CBS.

Se Marty Martinez skrämmande livesändning i spelaren ovan.

Visst du att flygvärdinnorna inte bara säger hej till dig när du går ombord ett plan för att vara trevliga? De gör det också för att förbereda sig för en olycka – du kan läsa mer om det här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.