Tisdag 30 Nov
Stockholm

Amanda, 23, gick på dejt – dagar senare fick hon hem en räkning

Amanda Burnett fick en faktura efter en dejt
Amanda Burnett dissade killen hon gick på dejt med. Då fick hon en faktura... Foto: Montage Shutterstock/Faksimil Twitter

Att gå på dejt och inte riktigt klicka med motparten är inte någonting ovanligt och har hänt nästan alla. Den här mannen tog det dock ett steg längre och skickade en räkning till Amanda när hon efter deras dejt slutade svara på hans sms.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Amanda Burnett, 23, från Indianapolis i USA gick ut och åt middag med en ny bekantskap. När hon insåg att ett förhållande med mannen inte var aktuellt för henne slutade hon helt enkelt att svara på mannens sms. 

Mannen tog inte lika lätt på det hela och skickade kort därefter en räkning med den sammanlagda kostnaden för maten och drinkarna hon beställt på dejten. Den sammanlagda summan för hennes drink, öl och pulled pork tacos slutade på 40 dollar, alltså ungefär 330 svenska kronor. 

Amanda fick hem ett brev med en räkning. Bildkälla: Facebook/Twitter

Amanda blev onekligen illa berörd när hon insåg vad för brev hon hade fått hem i brevlådan och delade med sig av händelsen på Twitter. Hon har dock inaktiverat sina konton på sociala medier sedan dess då hon fick ta emot mycket kritik. 

Meningarna går isär om huruvida mannen gjorde rätt eller inte som skickade en räkning. Många menar att det var fel av Amanda att sluta höra av sig, medan andra menar att hon inte är skyldig mannen någonting. 

Främst i USA är det fortfarande sed och ett vanligt synsätt att mannen ska betala. Användare på Twitter menar att man istället borde dela på notan, åtminstone på första dejten för att undvika att hamna i Amandas situation. 

Amanda fick hotfulla sms. Bildkälla: Faksimil Twitter

Med räkningen följde även ett något hotfullt SMS. Det är lätt att förstå mannens frustration när Amanda slutade höra av sig efter att han bjudit på middag. Vi är dock inte säkra på att skicka en räkning var rätt lösning på problemet. 

Du kanske också vill läsa: Elsa, 20, blev bjuden på dejt – nu vill han ha pengarna tillbaka

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit på en dålig dejt någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela